“Cs denuncia la ‘degradació’ del Parlament: “Borràs hi entra com si fos la dutxa de casa seva. És molt macarra”

“Ensurt a Girona per l’aparició d’una mà falsa al riu”

“Joan Canadell aviva la polèmica de la Paella de Pilar Rahola”

Aquestes tres notícies s’han publicat en mitjans de comunicació catalans les darreres setmanes. Si un estranger desconeixedor del procés català les llegís, no podria mai creure que Catalunya està ocupada fa tres segles i que fa quatre anys que no és independent malgrat haver guanyat un referèndum per la independència perquè la majoria parlamentària, obtinguda amb 52% de vot independentista, no la declara. Aquesta banalització de la informació amb un allau de notícies intranscendents publicades per un exèrcit de mitjans de comunicació finançats públicament, que parlen tots del mateix, ja és prou corrosiva per a la  societat catalana, però encara és pitjor quan es combina amb el fet que s’amaguin notícies essencials per als ciutadans, les quals podrien canviar la història de Catalunya.

Llevat de Catdavant, cap mitjà escrit, ni televisió no han explicat la tupinada del referèndum escocès, els dubtes sobre les circumstàncies de la mort de la Muriel Casals, l’engany grotesc al poble de Catalunya de les falses DUI del 10 i el 27 d’octubre del 2017 ni la falsa vaga de fam de Turull, Rull, Forn i Sànchez en què prenien glucosa i els quals van befar-se de tots nosaltres quan ho van explicar al programa de Jordi Basté a RAC1 (tothom hauria de tenir per clar que, a l’emissora borbònica, no hi entrevisten independentistes). Per a desgràcia del poble de Catalunya i per a vergonya de la professió jornalística a casa nostra, la llista és força més llarga.

Avui volem aprofundir en una d’aquestes notícies ocultades al poble de Catalunya.

Al desembre del 2020, Donec Perficiam -un grup d’ex-secretaris de l’ANC en el qual destaca Jordi Roset, membre del Cercle Català de Negocis i soci de Joan Canadell a Petrolis Independents i que també està vinculat al CCN- va organitzar una cimera presumptament per a la unitat independentista. No entrarem en quina era la voluntat real dels convocants ni en com és que la cimera va acabar per empènyer al president del Cercle Català de Negocis com a cap de llista del Front Nacional de Catalunya. No volem pas ser qualificats de teòrics de la conspiració pels qui volen mantenir unanimitat en el silenci per a manipular la societat.

En aquella cimera, hi foren presents un grup de partits que no tenen representació al Parlament; ERC i CUP van rebutjar d’assistir-hi; Primàries, per boca del fosquíssim Joan Vives, va refusar també de ser-hi. Sí que hi van ser per Demòcrates dos representants que es van presentar tot explicitant els seus càrrecs. Per Junts, hi era Josep Costa, vicepresident del Parlament, que va fer interacció amb David Villegas del FNC i que va mostrar estar disposat a incorporar a les llistes membres dels altres partits presents. Tant Costa com els representants de Demòcrates van dir implícitament que amb ERC no es pot fer la independència. És a dir, que no són independentistes.

Com ho sabem?, us demanareu. Doncs ho sabem, com ho hauria de saber tot el poble de Catalunya, perquè Directe 68 va enviar a tots els mitjans de comunicació els enregistraments íntegres de totes dues reunions. Una notícia rellevant i infreqüent que permet al poble de sentir polítics sense el filtre dels mitjans. Podeu sentir  l’enregistrament de la primera reunió aquí. Així, llevat d’“El Periódico” de manera parcial i esbiaixada (modificar i seleccionar ja manipula), Catdavant és el sol mitjà que va respectar el dret a la informació del poble de Catalunya i ho va publicar íntegrament. També vam ésser els únics que vam respectar la llibertat d’expressió dels partits minoritaris, que els mitjans censuren sempre, no fos cas que puguin créixer i fer ombra als partits que els permeten de pagar salaris via subvencions i publicitat institucional, o directament de fons econòmics públics. Aquesta invisibilitat és una de les formes de discriminació dels partits minoritaris; una altra, és atacar-los sense que puguin defensar-se, cosa que també es va fer amb Força Catalunya, Front Nacional de Catalunya i Directe 68, mentre es protegia ERC i Junts.

Per què afirmem que els mitjans i la pròpia Donec Perficiam van protegir ERC i Junts? Doncs perquè mentre Sergi Sabrià (ERC) acusava Josep Costa de reunir-se amb partits que etiquetava de xenòfobs, aquest mentia tot dient que no sabia amb qui s’havia reunit. Si ERC hagués fet ús dels àudios, hagués deixat Costa KO per mentider i també rebria Junts per governar públicament amb ERC a qui, en privat, titllen de no independentista. Però ERC romania exposada com a no independentista en boca de Costa. Així que tots van callar per a poder continuar de fingir. ERC i Junts tot fingint que es barallen i que són independentistes, i els media fingint que són mitjans d’informació al servei del poble i no de propaganda dels partits que governen la Catalunya espanyola i que no fan la independència quan la poden fer.

Vet ací els articles de la cimera publicats a Catdavant. En publicarem d’altres fins que els ciutadans estiguin convenientment informats del que hi va passar, 

Cimera per la unitat independentista

Es fa públic l’àudio de la polèmica cimera per la unitat independentista del 3 de desembre

Directe 68 publica el vídeo de la 2a reunió de la cimera independentista

‘Costagate’: el vicepresident del Parlament va mentir sobre la cimera de Donec Perficiam

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,