Dijous dia 3 de desembre es va celebrar una cimera per la unitat dels independentistes unilateralistes (cosa que en un país amb mitjans de comunicació lliures seria redundant perquè la sola via a la independència de Catalunya, començant pel Principat, és la unilateral) per iniciativa de Donec Perficiam, la plataforma constituïda pels set ex-secretaris nacionals de l’ANC que van dimitir al novembre. Hi assistiren via zoom: ARA, Força Catalunya, Solidaritat, Demòcrates i Directe68 amb dos representants cadascuna, FNC i BSC amb un i el vicepresident del Parlament per Junts x Catalunya Josep Costa, a títol personal, tot i que va afirmar que Laura Borràs n’era coneixedora.

Els més participatius van ser ARA, que van deixar clar que no veien viabilitat al projecte unitari per discrepàncies amb el FNC i Directe 68, partit que aposta per fer la independència al primer ple sota compromís notarial com recull el seu manifest unitatperladui.directe68.cat; i Força Catalunya centrada en terminis, finançament de la campanya i composició eventual de llistes electorals.

ERC no va assistir a la reunió, pretextant posteriorment que era per diferències ideològiques amb altres assistents, cosa desmentida en nota de premsa per Donec Perficiam que va mantenir en secret els partits que havien confirmat participar-hi. Sergi Sabrià va demanar la dimissió de Josep Costa. Arran de la reunió, ERC ha trencat amb Demòcrates i ha demanat a Laïlla i Castellà que abandonin el grup parlamentari. La CUP també va marcar distàncies des del cordó sanitari als denominats “identitaris”. Primàries, immersa en el procés que els dóna nom, va refusar participar-hi per boca de l’omnipresent i políticament itinerant Joan Vives i Solervicens.

Junts x Catalunya ha desautoritzat per boca d’Elsa Artadi, la mateixa que va proposar Graupera (Primàries) redactar el discurs de suspensió de la independència dies abans del referèndum, la presència de Josep Costa a la reunió.

Els mitjans s’han fet ampli ressò de la reunió, que està enregistrada i que Directe 68 ha demanat que es faci pública. La reunió tindrà continuïtat dimecres vinent. Tres partits han fet comunicats després de la reunió: ARA, FNC i Directe 68.

Primera reunió Cimera
Segona reunió Cimera

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,