Cada cop hi ha més gent que es opta per comprar un auto elèctric. Per primer cop en la història del Principat, aquest mes de setembre, la venda d’autos elèctrics i híbrids ha igualat la d’autos de combustió.

De mica en mica, gràcies a les regulacions estatals, autonòmiques i locals, que penalitzen els autos de combustió i premien els elèctrics i híbrids, els segons aconsegueixen fer-se camí. Dels 8.686 autos matriculats al setembre, 2.862 eren híbrids i 1.406 elèctrics. Cal tenir present que les xifres no compten els venuts entre particulars.

Recentment Barcelona ha acollit l’onzena edició de l’Expoelèctric al Passeig de Lluís Companys. 30.000 persones han visitat la fira en què han pogut veure i provar autos elèctrics. A més a més, paral·lelament, s’han organitzat activitats divulgatives i de consciència energètica entre els consumidors, unes activitats en què no han explicat que els autos elèctrics duren un terç del que duren els de combustió, l’extracció dels materials utilitzats per a les bateries i altres components del vehicle contaminen més que els de combustió, el reciclatge dels autos elèctics és molt més difícil i contaminant que els autos tradicionals o que l’autonomia dels autos elèctrics és molt limitada i no permet que els usuaris puguin fer viatges llargs.

Llegeix articles amb temes relacionats: , ,