Aquest dissabte s’ha celebrat a Perpinyà la manifestació tradicional per la Diada de la Catalunya Nord. La diada, que és el dia 7 de novembre i que commemora el Tractat dels Pirineus, se celebra el dissabte més pròxim a la data atès que la diada no és considerat dia festiu.

Aquest any, la manifestació ha sortit de la Plaça de Catalunya i ha anat fins la Castellet, on s’ha fet un acte polític sota el lema ‘’Sem Catalunya Nord’’. Enguany la manifestació ha protestat contra la persecució que pateix el català a nivell institucional, amb la prohibició de fer servir el català als plens dels ajuntaments malgrat es tradueixi al francès; la marginació del català en la vida diària, l’obstaculització de l’ensenyament en català a l’escola pública i la reobertura dels passos fronterers. S’ha demanat també l’oficialització del català a la Catalunya Nord i un estatut propi.

La manifestació ha estat organitzada pel Col·lectiu 7 de novembre i ha comptat amb la participació de Quim Torra i Laura Borràs.

Els organitzadors han comptat un total de 1.200 assistents, 1.000 segons la policia, una xifra més baixa que d’altres anys. Reconeixen que després de la falsa declaració d’independència ‘’hi ha hagut una mica de decepció per no poder fer el que tothom esperava’’ i que ‘’cal tornar a engegar la cosa’’.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,