Joan Vives va admetre abans de la Diada del 2019 l’enganyifa dels dos detinguts en l’Operació Volhov

 

Joan Vives i Solervicens, número 14 de les llistes de Primàries Catalunya a les darreres eleccions generals espanyoles i protagonista d’una picabaralla al Parlament amb Carrizosa el setembre de 2018, va reconèixer el dia abans de la Diada del 2019 al Fossar de les Moreres que David Madí i Xavier Vendrell van destruir el referèndum, juntament amb Puigcercós i Quim Torra. “L’estat major”, tal com assenyala en referència als qui treballen contra la independència i dels qui ell i la seva parella Anna Arqué van avisar preventivament setmanes abans del referèndum, tal com confirmen testimonis consultats per aquest mitjà.

Vives, que mou els fils del processisme a l’ombra, reconeix als primers dos minuts d’aquest vídeo l’enganyifa d’un referèndum que ni tan sols constava al full de ruta. Madí i Vendrell van ser detinguts recentment en el marc de l’Operació Volhov (nom d’una operació de la División Azul a l’URSS) pel  Tsunami Democràtic. Tots dos, juntament amb Oriol Soler, van sortir en llibertat sense mesures cautelars i van tenir temps d’explicar el seu viacrucis al FAQS. Vives i Madí són vells coneguts atès que van coincidir a la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) fa més de trenta anys.

A més a més, Vives també assegura haver fet campanya per la CUP malgrat haver tingut carnet d’Unió Democràtica i recorda com Junqueras es va apropiar del lema inicial de Puigcercós que deia allò de “doneu-me 68 diputats i proclamaré la independència”. Els va tenir però no ho va fer.

A Twitter Jordi Graupera va reaccionar a les detencions amb un discurs sorprenent, tenint en compte que en el vídeo Vives admet donar-li suport. “Són detencions arbitràries, sorgides de la pulsió autoritària i l’ànim de dominar-nos i destruir la diferència catalana. No hi ha cap dubte que operen així perquè no troben cap resistència i que confien en l’obediència dels neutrals”.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,