El director general adjunt del FMI, Bo Li, ha parlat en una conferència sobre les CBDC. Les CBDC són les criptomonedes dels bancs centrals. La més avançada que hi ha actualment és el yuan digital, fins al punt en què el govern xinès ja ha començat a fer-hi proves amb la població. A la Unió Europea, el Consell General del Banc Central Europeu va posar en marxa el projecte de l’euro digital.

Segons Li, les CBDC poden promoure la inclusió financera a través de la seva programabilitat. ‘’Les CBDC poden permetre a les agències governamentals i empreses privades’’ a programar a què van dirigides les divises electròniques a través de ‘’contractes intel·ligents’’.

La posada en pràctica de les CBCD donaria als bancs centrals i als governs la capacitat de poder controlar les despeses de cada ciutadà, la quantitat de diners que pot estalviar, la quantitat de diners que pot gastar en un any i, fins i tot, quina mena de productes pot comprar. Els bancs centrals tindrien la capacitat de posar data de caducitat als diners, la qual cosa impossibilitaria la capacitat d’estalvi i obligaria al consum desmesurat, causant així la dependència total dels individus.

Llegeix articles amb temes relacionats: , ,