Al seu llibre “Els catalans apel·len a les Nacions Unides”, Andreu Marfull recupera l’arxiu del Casal Català de Nova York dels anys 1939 a 1947, que permet reconstruir part de l’activitat dels catalans a l’exili durant la Segona Guerra Mundial. D’aquesta manera, és possible resseguir els passos que porten a tres catalans de Nova York a presentar una apel·lació a les Nacions Unides l’any 1945 que, en nom de Catalunya, demana exercir la lliure autodeterminació i la tutela de la Cort Internacional de Justícia.

De manera menys protocol·lària, però recuperant l’esperit d’aquella acció d’ara fa 78 anys, aquest agost s’han mogut peces al taulell internacional i també amb els Estats Units com a actor.

Directe 68 fa anys que manifesta que tot el procés és un engany dirigit per Espanya, que després de tres segles d’ocupació controla tot allò que és estructural i català. Com a conseqüència lògica, no se senten representats per cap representant polític i negocien amb actors internacionals per tal de desllorigar la situació de degeneració en què ens ha deixat el procés.

Dissabte dia 12, el seu president, David Raventós, ens sorprenia amb aquesta piulada al Twitter personal seu:

“Avui és dissabte 12 d’agost del 2023.

He sortit de casa a les 6.38 deixant la meva parella desperta sana i preocupada.

Me’n vaig a les Rambles a fer uns vídeos necessaris per desmuntar la mentida de la versió oficial dels atemptats del 17-A amb la certesa que fer-ho ens acostarà a la independència.

El proppassat dia 1 d’agost vaig mantenir una entrevista amb el representant consular responsable d’Assumptes Econòmics dels Estats Units a Barcelona, Omar Medina. Després de salvar 3 filtres de seguretat en presentar-s’hi sense cita prèvia li vaig afirmar:

La voluntat de negociar amb mediació dels Estats Units la immediata independència de Catalunya.

La certesa que tots els polítics, mitjans de comunicació i organitzacions processistes treballen per Espanya, com és normal després de 3 segles d’ocupació.

La certesa que els atemptats del 17-A van ser organitzats pels Governs de la Generalitat i Estado espanyol i els seus aliats més poderosos.

La petició que facin aturar gairebé 10 anys de terrorisme d’Estat espanyol contra la meva persona per haver destapat el procés trampa, el desembre del 2013.

Ell va dir que no podia protegir-me i que traslladaria la informació als qui decideixen.

Jo vaig dir que m’hauria de protegir publicant. Cosa que faig en aquest tuit.

El terrorisme s’ha incrementat els darrers dies i pot passar qualsevol cosa.

Tornaria a fer tot el que he fet des del desembre del 2013.

Si em passa res, remateu la feina.

Estem guanyant, i guanyarem!

Visca Catalunya de Nou Lliure!”

Arran dels comentaris que deien que els Estats Units no sembla que sigui el millor interlocutor per a negociar la independència, Raventós va afirmar que l’entrevista havia acomplit 4 objectius de caire simbòlic, estratègic, informatiu i confirmatori, i va remetre al directe que farà avui mateix en aquest canal per ampliar-ne la informació.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , , , ,