Avui fa un any que vam tenir el primer contacte amb els lectors, llevat d’una sola notícia que vam publicar 15 dies abans en ocasió del 9-N, que ens hauria d’haver acostat a la independència i no ho va fer.
Catdavant es decanta per la qualitat més que no pas per la quantitat; per la persistència que no pas per les notícies d’expiració immediata. Això és perquè som un projecte encara modest pel que fa a recursos econòmics i humans. Però, sobretot, perquè funcionem amb un nivell de llibertat que a Catalunya és pràcticament inexistent. Quan depens de les subvencions o de la publicitat institucional no ets lliure per a escriure. A Catdavant, posem aquesta llibertat del projecte al servei del projecte de llibertat nacional.
Ho fem tant pels temes que triem com per l’enfocament que fem servir. Per això som l’únic mitjà català que destapa la tupinada a Escòcia. O els qui ens hem posat més durament a debatre la implicació espanyola als atemptats del 17-A, com vam fer amb l’article més llegit fins ara a Catdavant.
També la denúncia de la corrupció espanyola, personalitzada en Florentino Pérez, o els atacs a la llengua catalana són trets identificadors de Catdavant, però en aquests subjectes estem molt més acompanyats.
Sobre dos temes troncals a Catalunya, com són la covid o el procés, hi tenim un enfocament que ens és propi.
Relatiu al procés, mirem de fugir de les distraccions que proven d’ocultar el fets històrics produïts els darrers anys:
Les plebiscitàries no respectades del 2015El referèndum no respectat del 1r d’octubre del 2017
La falsa declaració d’independència del 10 d’octubre del 2017
La falsa vaga de fam del presos polítics
Les estranyes circumstàncies de la mort de la Muriel Casals
També hem gosat de parlar de l’Expediente Royuela, una presumpta trama responsable de més de 1000 assassinats a l’estat, dels quals molts a Catalunya.
Aquest segon any mirarem de continuar creixent en continguts i en lectors amb la certesa que, si Catdavant esdevé el mitjà de referència a Catalunya, tindrem aviat la independència i un poble més lliure i informat.