El 14 de febrer de 2016 Muriel Casals va morir després d’haver estat atropellada 15 dies abans per un ciclista a Barcelona. L’economista i professora, que havia sonat com a aspirant a presidenta de la Generalitat abans que ho fos Puigdemont, havia estat recentment elegida presidenta de la Comissió del procés constituent. Al cap d’uns dies va recordar a TV3 que el full de ruta continuava tal com estava previst, és a dir, sense incloure’n el referèndum. El mateix dia de l’accident que va dir a RAC1 que “d’Espanya podem esperar allò inesperat”, va ésser atropellada i la identitat del conductor mai va ésser revelada.

Tal com consta en la seva biografia escrita per Quim Torra, l’expresidenta d’Òmnium no va entrar en coma durant les primeres hores. El dia 10 es publicà una nota en què tant ella com la família agraïa les mostres de simpatia i demanava respectar-ne la intimitat, el dia 13 a les 22h diversos mitjans catalans la donaven per morta a Twitter, per bé que la defunció no es va anunciar fins a la 1 de la matinada. TV3 reiterà que era en coma d’ençà del moment en què va ingressar a l’hospital, circumstància incompatible amb el fet d’escriure una nota d’agraïment.

Els dies següents Matthew Tree va publicar dos articles en què manipulava  les probabilitats que algú pogués morir a conseqüència d’un atropellament de bicicleta a Catalunya, mentre que el periodista Cristian Segura -crític ferotge del procés-, va acusar de boges les poques veus discordants que van gosar discrepar de la versió oficial.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , ,