La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha adjudicat a Clece, una empresa del grup ACS liderat per Florentino Pérez, els serveis tècnics i elèctrics dels centres de producció principals que inclouen les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio. L’operació s’ha tancat en 4,75 milions d’euros i cinc anys. Tot i estar esquitxat per nombrosos casos de corrupció del PP (Gürtel, Lezo, Púnica…) el president del Real Madrid continua fent i desfent amb total impunitat en diferents àmbits, amb un currículum farcit d’irregularitats sistemàticament silenciades pels principals mitjans de comunicació.
Cal recordar que Clece és la principal concessionària de residències per a la gent gran a Espanya, on es van trobar avis convivint amb cadàvers. L’any passat l’empresa va acomiadar un grup de treballadors per haver-hi denunciat manca de material. Clece també era l’empresa que donava servei als discapacitats que treballaven al Palau Reial en condicions esclavistes: 11 hores diàries a canvi de 545 euros mensuals.
Després de cobrar una indemnització de 1.350 milions pel cas Castor, el desembre del 2018 una hidroelèctrica que una de les seves empreses estava construint a Guatemala va deixar sense accés a l’aigua uns 30.000 indígenes. Els activistes que s’oposaven a l’obra van denunciar amenaces, agressions i detencions arbitràries.
L’abril del 2019 Florentino va vendre per 130 milions d’euros dues parcel·les que l’ajuntament de Madrid li havia cedit per 90. El juny la revista mexicana ‘Proceso’ va publicar un reportatge titulat ‘Els negocis foscs” del màxim mandatari blanc, en referència als pactes d’Estat que tenia amb l’expresident d’aquell país Enrique Peña per a fer-se amb els serveis de les petrolieres. L’octubre del 2019 el Diario.es va revelar que ACS era l’empresa líder en sancions per arranjar contractes: va acumular 97.560.342 euros en multes.
El gener del 2020 el jutge Lamela, responsable del judici contra el procés, va arxivar la querella criminal contra Florentino i cinc exministres pel cas Castor. De fet, la pinça constitucionalista formada per PSOE, PP i Vox es va aliar el juny passat per a frenar la investigació d’aquest cas, argumentant que no hi havia sospites de maniobres fraudulentes. El govern espanyol va anunciar que no retornaria els diners descomptats del rebut del gas per a finançar el fracàs del Castor, malgrat que diverses sentències del Suprem ho reclamaven. Això sí, els directius de la seva empresa van ser processats per delicte mediambiental, amb una petició de set anys de presó per part de l’acusació popular. En plena campanya de maquillatge de xifres de morts i contagiats a Madrid, Ayuso va adjudicar contractes per valor de 7 milions d’euros a Florentino, el patrimoni borsari del qual va augmentar un 42% durant els dos primers mesos de pandèmia.
Finalment, el passat agost el president del Reial Madrid va ser vinculat amb un presumpte cas de corrupció a Mèxic: segons el portal Código Magenta Florentino es va reunir el juliol del 2013 amb l’expresident del país Enrique Peña Nieto per tractar el fitxatge de Chicharito Hernández i un contracte de 485 milions de dòlars per a la rehabilitació de la planta Agronitrogenados, que hauria estat usada per blanquejar diners de la constructora Odebrecht. En el cas d’Agronitrogenados, el contracte va ser adjudicat a Avanzia mitjançant les empreses privades PMI Nordamèrica, PRO Agroindústria i Pemez el 29 de juliol del 2014 i un mes després Chicharito es comprometia amb el club madridista. Florentino és soci majoritari de Cobra Instalaciones, una filial d’Avanzia que al mateix temps és subsidiària d’ACS. Segons aquestes informacions de Código Magenta, Avanzia hauria obtingut contractes amb Pemex per valor de 2.000 milions de dòlars durant sis anys. L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat Cobra perquè va establir clàusules abusives a empreses subcontractades amb l’objectiu d’endarrerir els pagaments.