Fa unes setmanes, vam començar a explicar les tècniques que es fan servir contra el poble de Catalunya per a impedir la independència. Primer, vam explicar la psicologia inversa. Després, vam explicar com ens fan acceptar el que no voldríem amb la gradualitat de la granota bullida. Avui, exposem la il·lusió de les alternatives formulada pel psicòleg Paul Watzlavick, tècnica de coerció emprada per a fer-nos acceptar sense resistència el que no ens convé, si poguéssim triar lliurement entre totes les possibilitats.

És fonamentada en oferir a una persona dues possibilitats, les quals afavoreixen l’oferent, com si fossin les úniques, quan n’hi ha més. Oferir de triar entre menjar bròquil o bledes a un nen garanteix que mengi verdures i li transmet la falsa sensació que ho ha triat ell. Un exemple mèdic és oferir a un pacient triar entre una injecció única i immediata o una injecció diària durant una setmana. El pacient triarà la injecció única, que era la sola possibilitat; l’altra era un invent del metge per a crear la il·lusió de l’alternativa.

Aquesta tècnica de manipulació té un hàbitat privilegiat a Catalunya. El cas més recent és l’alternativa oferida pel tàndem Josep Maria Argimon amb el fet d’esperar que tothom hagi tingut oportunitat de fer-se vaccinar per a prohibir l’accés a restaurants o a esdeveniments a qui hi opti lliurement, o Oriol Mitjà que proposa de fer-ho ara. És una falsa alternativa, que exclou la tria respectuosa amb els drets humans, el Codi de Nuremberg i la Constitución espanyola, els quals estableixen llibertat de vaccinació i prohibició de discriminar qui opti per no fer-ho.

Un segon exemple és la pressió a l’independentisme majoritari perquè voti ERC o Junts. És una falsa tria perquè, malgrat el que Dolors Bassa i Vilaweb han provat de fer-nos creure, les fotos demostren que tant uns (Rull, Forn, Turull, Borràs) com els altres (Bassa, Mundó, Romeva) es van lliurar a l’ocupant després d’enganyar l’independentisme amb dues falses DUI.

Com a tercer exemple tenim l’operació per a matar la independència quan passen per alt el 1r d’Octubre, com va fer descaradament i en declaracions públiques Jordi Sànchez. Als independentistes ens obliguen a triar entre estar-nos tal com estem o fer un referèndum-parany a l’escocesa, que perdríem segur, malgrat el que han fet creure a l’independentisme -igual que a Escòcia, al 2014, o al Quebec, al 1980 i 1995- i ens roben la possibilitat normal, ràpida i segura de fer la DUI, tal com el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia va validar per dictamen en el cas de Kosovo.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,