La sortida de presó dels nou indultats ha estat molt convenient per als mitjans de comunicació. Ahir mateix, comentàvem que Rull, Turull, Cuixart i Junqueras són a totes les salses. També Jordi Sànchez -el qual nega que el Primer d’Octubre fos un referèndum per la independència o Carme Forcadell -que renuncia a la unilateralitat- han tret de polleguera els independentistes conscients, desperts i no fanàtics de cap partit.

Ahir, a Vilaweb va ésser el torn de Dolors Bassa. En una entrevista llarga on es parla de centres penitenciaris i de quan es retirarà, deixa anar dues punyalades a l’independentisme i a la veritat. 

“Tots veiem clar que no hem guanyat” és el títol que ha encès, com és normal, les xarxes. Doncs no senyora, el poble vam guanyar, i un grapat de polítics en ho van prendre, i després uns es van lliurar i altres se’n van anar. Bé, de fet, Dolors Bassa va fer totes dues coses perquè, com també justifica Bassa amb excuses de mal pagador, ella se’n va anar i després va tornar per a lliurar-se.

Bassa hauria d’aclarir qui són aquest “tots”: Tots els indultats? Tots els indultats i els exiliats? Tots aquests i els 72 diputats de les falses DUI? Tots els que cobren dels comptes generals de l’estat ocupant mentre diuen que són independentistes? Allò que veiem ben clar -i les respostes irades a les declaracions ho demostren- és que “tots” no vol dir tots els independentistes de base, que sabem clarament que vam guanyar.

Més malament encara quan s’exclama que el poble no va anar a defensar-la a casa seva per a evitar la detenció: “Però qui em va venir a defensar en el moment que ens van venir a detenir? Quanta gent hi havia davant de casa meva?” És vergonyós culpar el poble. És inacceptable mentir, atès que Bassa ha fet totes dues coses en una sola frase. Perquè demostren les fotografies, ella -acompanyada de Romeva, Rull, Turull, Mundó, Forn i Meritxell Borràs- es va lliurar voluntàriament. Per als interessats o desmemoriats, la foto dels qui es lliuren voluntàriament retrata tant ERC com Junts.

L’article té altres “perles” com ara renegar de la unilateralitat, o fer la reclamació típica i barata que és molt fàcil criticar del sofà estant. Doncs miri senyora Bassa, en primer lloc, moltes persones treballen de valent per fer la independència, però és que fins i tot qui és al sofà té tot el dret a criticar-los per dos detallets que sembla que vostè no fa cabal: que aquestes persones els voten i els paguen el jornal.

És una vergonya que Vilaweb -qui sap si tot cercant el clic fàcil que comporta subvencions- sigui còmplice d’aquest engany i burla al poble de Catalunya. Seria millor que Partal faci menys de guardià del codi deontològic, com fa sovint, i torni la dignitat perduda al diari que dirigeix.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,