Per a poder fer la independència cal que la majoria independentista sigui conscient que som en guerra psicològica amb l’Estat espanyol, el qual fa tres segles que té Catalunya ocupada. Aquest fet fa que, contrari a allò que molts independentistes pensen, Espanya tingui l’estratègia dominant. És, doncs, fonamental entendre quins mecanismes de manipulació psicològica fa servir l’Estat contra el poble català i, tot seguit, desactivar-los.

La psicologia inversa és un mètode per a mirar que algú faci el que tu vols, tot demanant que faci el contrari del que tu vols i tot esperant que faci l’invers del que tu aparentes voler, és a dir, allò que realment vols. La psicologia inversa és fonamentada en el concepte de “reactància psicològica”, el qual fou enginyat per Jack Bhrem al 1966 i desenvolupat per Bhrem i Bhrem al 1981. La reactància és una força motivacional que s’activa quan s’eliminen o s’amenaça d’eliminar les llibertats percebudes. Així, si uns pares volen que el seu fill adolescent els acompanyi a un esdeveniment al qual anticipen que no hi voldrà anar, dir al seu fill que no pot anar-hi pot activar-ne la reactància i fer que hi vulgui anar.

Però la reactància entre qui s’estima té dues dificultats: que no sempre funciona i que, sostenir una relació a cop de manipulació psicològica, no és sa. Aquests inconvenients desapareixen quan la psicologia inversa s’aplica a un enemic i, encara més, si és un enemic que roman sotmès fa tres segles i del qual controles tot allò que és estructural. És el cas d’Espanya amb Catalunya. Espanya aplica impunement la psicologia inversa als independentistes amb la certesa que ni Òmnium, ni ANC, ni cap mitjà de comunicació públic ni subvencionat no ho denunciarà.

Així Espanya va recollir signatures contra l’estatut perquè els catalans l’estiméssim i ha tancat a la presó i té euroordres contra els principals responsables que no siguem independents del 2017 ençà, tot aconseguint que la majoria els estimi. De la mateixa manera, ha simulat del 2012 ençà no voler un referèndum i ha aconseguit així que l’independentisme oblidi que ja vam guanyar la independència al 2015 i 2017 i accepti, manipulat per Junts, ERC i CUP, un futur referèndum, pactat, que quan es perdi -com és previst- matarà la independència.

El darrer capítol ha estat el dels indults tot fent desfilar l’espanyolisme més ranci perquè la necessitat espanyola d’alliberar aquells qui li van fer la feina bruta, a l’octubre del 2017, sembli una victòria independentista.

És essencial guanyar la guerra psicològica contra l’Estat espanyol. Per això, en articles vinents desmuntarem altres armes com ara són “la granota bullida”, “la dissonància cognitiva” o la utilització, com a arma llancívola, del terme “teoria de la conspiració” per a emmudir la dissidència.

És importantíssim que facis arribar aquest article a tots els independentistes que coneixes. Ni Espanya ni els seus criats disfressats d’independentistes no ho farà per nosaltres.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,