L’indult dels presos ha centrat l’agenda informativa les darreres setmanes i, en la major part dels casos, per mal. Junqueras ofenia l’independentisme quan va renunciar a la unilateralitat. L’ex-presidenta del Parlament i de l’ANC, Carme Forcadell, anava en la mateixa direcció. Dolors Bassa anava més enllà en una entrevista a Vilaweb on li van deixar dir que al 1r d’Octubre no vam guanyar i, endemés, ens va renyar per no haver anat a casa seva a defensar-la, quan és públic i notori que es va lliurar voluntàriament a l’ocupant. Jordi Sànchez, ex-president de l’ANC, ens va fer enfadar quan va dir que el 1r d’Octubre no era pas un referèndum per la independència. Cuixart, president d’Òmnium, ja va haver de menester una campanya intensiva de neteja d’imatge quan es va abraçar a Iceta, poc abans dels indults. Han sortit més ben parats entre l’independentisme Rull, Turull i Forn atès que la immensa majoria encara desconeix que ens van enganyar i fer patir, al 2018, amb una vaga de fam inexistent quan hi prenien glucosa...

Ara, tot complint amb la cantarella aquesta del “Ho tornarem a fer”, Cuixart ho ha tornat a fer. Va ésser dissabte a la crida de les festes de Gràcia quan la batllessa de Barcelona, Ada Colau, va provar d’adreçar unes paraules al públic però els xiulets li ho van fer impossible. Al cap d’uns segons i amb una actitud qualificada de masclista a les xarxes, Jordi Cuixart va apel·lar a la unitat i a no dividir-se mentre s’arrenglerava amb els Comuns mitjançant el mantra de les lluites compartides. El pitjor de tot plegat és que ho va fer mentre feia menció als 3 anys i 8 mesos que ha estat a la presó, tot fent un xantatge emocional inacceptable sempre, però encara més quan el xantatge té com a finalitat d’impedir les legítimes crítiques de la ciutat a la seva batllessa. Una batllessa que tampoc va estar a l’altura quan va entrar en crisi per quelcom que, sis anys després de dirigir la ciutat, hauria de tenir molt més controlat. 

No, Cuixart. No tens dret d’abraçar-te amb Iceta, que és botxí no solament teu, sinó de tot el poble de Catalunya. I no, Cuixart, el fet d’haver estat a la presó ja l’heu usat i abusat per a protegir-vos d’haver-nos enganyat quan vau prestar suport a dues falses DUI, l’octubre del 2017. I després, polítics i líders socials, ens vau abandonar, vau desertar, us vau rendir i us vau lliurar a l’ocupant. No, no ho tornareu a fer. No ens ho tornareu a fer.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,