Des que el Gobierno español els va concedir l’indult -que havia perjurat que no els el concediria- i el PP va exclamar-se’n i els va atacar per psicologia inversa, els indultats han estat omnipresents als mitjans de comunicació processistes. Retrobaments, abraçades, homenatges… Semblava impossible que la cosa pogués anar a l’alça, però a la Catalunya processista res no és impossible, exceptant, sembla, que aquests polítics facin la independència.

El més destacat ha estat Jordi Turull, que ha fet una travessa per la llibertat que ha tingut 15 etapes i en què ha recorregut més de 360 quilòmetres acompanyat diàriament per desenes d’incondicionals. La travessa va acabar dissabte a Arnes (Terra Alta).

El seu company de partit, d’empresonament, de govern, d’indult i de falsa vaga de fam tot prenent glucosa al 2018, Josep Rull, va cridar molt l’atenció quan divendres passat va saltar al buit tot fent “ponting” de 122 metres d’alçada a la presa de la Llosa del Cavall al Solsonès, en compliment d’una promesa que havia fet quan era a la presó.

A Galícia, Oriol Junqueras, en unes conferències organitzades pel BNG, hi reiterava la seva renunciació a la via unilateral, igual que va fer fa unes setmanes la també indultada Carme Forcadell. Va afirmar que la via més ràpida a la independència era la d’ERC, la negociada. Tants assessors que té ERC, algú li hauria d’haver remarcat que cap independentista hauria de participar en conferències anomenades “Diàlegs des de la perifèria”. Tan sols un espanyol considera perifèria de Castella, Galícia o Catalunya.

D’altra banda, s’ha fet públic que Jordi Cuixart serà l’anunciador de les festes de Gràcia. Cuixart ha estat beneficiari d’una intensíssima campanya de neteja d’imatge després que fes indignar gran part de l’independentisme quan va abraçar afectuosament Miquel Iceta.

Mentre tot això passa i entre frases de “Ho tornarem a fer”, la independència no hi és ni tan sols no tenen un full de ruta per a obtenir-la, i Espanya continua a espoliar, solament al Principat, més de 50 milions d’euros diaris.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,