Carme Forcadell va ésser entrevistada aquesta setmana a RAC1. Cap persona entrevistada a cap mitjà del grup monàrquic espanyol Godó pot ser considerada independentista atès que els mitjans no ofereixen espai als adversaris. Tot i això, caldria esperar, per respecte a la intel·ligència dels oïdors que, si més no, dissimulessin una mica.

L’entrevista és part del tomb que els 9 indultats fan per mitjans de comunicació, Suïssa, Estrasburg, Bèlgica… mentre desactiven l’independentisme, abusen del fet d’haver estat a la presó i emmudeixen que van ésser els actors principals de les falses declaracions d’independència de l’octubre del 2017.

Forcadell va negar que la unilateralitat sigui convenient ara perquè fa dos anys va sortir malament (quan van ser els polítics, i molt especialment ella com a presidenta del Parlament, qui la van impedir). Va mostrar confiança en Podemos, va dir que cal atorgar dos anys de confiança a la taula de negociació i es va afegir a la campanya processista per a demanar un referèndum, malgrat que el gobierno aparentment s’hi oposa. Curiosament, pel que seria normal en una presa política, va afirmar que dins la presó estava tota l’estona aferrada al mòbil.

Les estranyeses continuen quan ha afirmat recentment que no s’esperava anar a la presó; això contrasta amb el programa Radio Hadrian número 19 enregistrat el 27-oct-2017 mateix, on el director anticipava que no s’havia declarat la independència, i que Espanya protegiria els líders processistes tot empresonant-los, concretament Junqueras i Forcadell. 

Alguns independentistes a les xarxes diuen que tot plegat és per un canvi, conseqüència de la repressió; cosa que és ofendre la memòria de Xirinacs, Mandela i molts altres que no van transigir en llurs valors. Més aviat sembla que Forcadell mira de fer-nos l’estratègia de la granota bullida perquè acceptem coses que no haguéssim pas acceptat anys enrere. Forcadell, l’11 de setembre del 2013, després de la Via Catalana, deia amb la malaguanyada Muriel Casals al costat, que el poble no es podia esperar al 2016 per a autodeterminar-se.

D’aquí poc, farem una sèrie de tres articles dedicats a les tres persones que han presidit  l’ANC: Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Elisenda Paluzie.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,