Raül Romeva és un dels nou indultats dedicats en cos i ànima a esclafir la independència de Catalunya. Fins ara havia estat més discret que Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras o Jordi Cuixart. Ahir, amb una doble mentida en una entrevista a “El Crític” ha pujat posicions a la classificació d’ofenses a l’independentisme.

Romeva ha afirmat que la DUI va ser una decisió de Puigdemont que la resta va secundar. Això, venint de Romeva, és un quàdruple insult a la intel·ligència. Primer, perquè Romeva va ser el cap de llista de JxCat, que havia de fer la DUI a 18 mesos després de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre del 2015; així que, fa 6 anys que hauria de veure clara la DUI.

Segon, perquè Puigdemont ni el Parlament no van declarar cap DUI, solament ho van fer veure –com expliquem en un altre article publicat avui– amb la complicitat de partits polítics i mitjans unionistes. Tercer, ningú no és tan beneit de jugar-se 12 anys de presó, com els que li van valdre a Romeva, pel fet d’afegir-se per impuls a la decisió d’un altre.

I, quart, perquè ell, com a conseller d’Afers Exteriors, havia d’anar perfectament coordinat amb el president i informar-lo dels reconeixements internacionals que anava aparaulant.

Doncs prou mala sort tenim que Romeva -que va tenir la distinció d’ésser l’eurodiputat més treballador- com a conseller obtingués exactament el suport de 0 països abans de lliurar-se a les autoritats espanyoles. Ara, per més tornes, ofèn milions de persones.

Qui serà el pròxim indultat per Espanya que insulti els independentistes?

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,