Terrabastall al Reial Madrid, on la filtració d’uns antics àudios de Florentino Pérez per part d’El Confidencial n’han confirmat una baixesa que representa l’altra cara de la moneda megalòmana del personatge, acreditada ja en el fracàs de la Superlliga del proppassat abril.

Les gravacions mostren un president blanc generós en el repartiment d’escarnis, sobretot dirigides a autèntiques llegendes del club: qualifica Guti de “subnormal”, deixa Cristiano Ronaldo com un “imbècil”, considera Mourinho un “anormal” i Del Bosque “un capsigrany que no sap entrenar ni res de tàctiques”. Els qui en surten més malparats són Raúl i Iker, que veu com “un frau” i, endemés, troba que el porter era “un gosset faldiller”.

Però l’empresari madridista també dispara contra els qui no li fan públicament la gara-gara, atès que volia aïllar els jornalistes Relaño i De la Morena –havia declarat la guerra al grup Prisa–, mentre es vantava de tenir abduït a Antonio García Ferreras (La Sexta), excap de comunicació del club i parella d’Ana Pastor.

José Antonio Abellán ha recordat que els àudios ja estaven publicats al seu llibre de 2015 Assalt al Reial Madrid i es queixa que ara “vulguin matar el missatger”, en referència al fet que Florentino es plantegi emprendre mesures legals. Uns àudios que es venien a sis milions d’euros fa un any, la difusió dels quals no sembla delictiva pel catedràtic de Dret Penal Emilio Cortés perquè es consideren d’interès públic.

Una notícia d’aquesta magnitud hauria causat un escàndol gegantesc a Can Barça, on l’entorn hauria demanat dimissions i la caverna mediàtica hi hauria sucat pa durant setmanes. Però es tracta del Reial Madrid, pràcticament un òrgan d’Estat fins al punt que TVE hauria prohibit tractar aquest afer en cap dels seus programes segons LUH Noticias.

Res a veure amb la filtració de les xifres del contracte de Messi, que van ser portada d’un diari, del Bartogate o del trasplantament d’Abidal, temes de safareig públic bombardejats per uns mitjans espanyols majoritàriament blancs tan famolencs d’audiència com els ciutadans madridistes de consumir carnassa tòxica que serveixi per criminalitzar el Barça.

Però hi ha excepcions honroses en aquesta llei del silenci, com ara el diari Público, que ja va ser pioner a assenyalar la responsabilitat de l’Estat espanyol en els atemptats del 17-A a Barcelona, i ara ha revelat una xarxa de pressions i xantatges al voltant dels àudios.

De la seva banda, el jornalista de La Marea Dani Domínguez ha publicat al seu compte de Twitter un fil temàtic sobre la tendència mafiosa de Florentino, que inclou portes giratòries, col·locació de càrrecs públics al club i diversos negocis tèrbols a Mèxic. De tot plegat en vam parlar a Catdavant el proppassat 2 de desembre en un ampli article i també el 16 de març en una altra notícia que recollia els nombrosos fraus a Hisenda comesos per jugadors i exjugadors madridistes i, alhora, demostrava la implicació directa i posterior impunitat de Florentino en les morts d’avis a les residències.

Segons el diari Público, el cas del clavegueram d’Estat de Villarejo va fer que Florentino recuperés la presidència del club blanc el gener de 2009 en detriment de Ramon Calderón.

Enmig de l’afer dels àudios, les irregularitats econòmiques blanques no s’aturen: si fa poc sabíem que el nou entrenador madridista deu 1,4 milions a Hisenda, ara la fiscalia portuguesa està investigant els 9,7 milions d’euros en comissions dels 50 que va pagar el club pel fitxatge del defensa Militao.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , , ,