Raül Romeva fa temps que és notícia per a l’independentisme i no per a bé. L’indultat per Espanya, després de militar 26 anys a Iniciativa per Catalunya – Els Verds del 1989 al 2015, va ser reposicionat com a cap de llista de Junts pel Sí el mateix 2015, sense quarentena ni res. Com Castellà i d’altres ex-d’Unió, ha sobreviscut a la dissolució dels seus partits no independentistes per a continuar vivint de l’independentisme sense no fer mai la independència.

Poc després, era el conseller d’Afers Exteriors del govern de Puigdemont on no va ser capaç d’obtenir cap reconeixement internacional. És clar que, com va demostrar Catdavant, ni el 10 d’octubre, ni el 27 d’octubre es va declarar la independència jurídicament. Per a reblar el clau, Romeva va afirmar públicament que la DUI va ser idea de Puigdemont i que la resta s’hi va afegir.

Ara Romeva -en aquesta Catalunya processista en descomposició on nouvinguts d’un partit tenen els càrrecs, sous i responsabilitats principals- és l’encarregat de preparar la intervenció política amb vista al Congrés d’ERC del març del 2022. En un esborrany difós per la revista “The Objective”, la independència roman ajornada al període 2040-2050, cosa que ha creat indignació a les xarxes. El corrent intern Primer d’Octubre s’hi oposa, però tampoc no cal esperar gran cosa d’un moviment que té per cara visible Joan Puig, el qual ha tingut força càrrecs al regim del 1714 (diputado a Madrid, president de Consell Comarcal, vicepresident de la Diputació de Girona).

A més a més, fonts de Catdavant confirmen que Joan Puig mateix, editor de “La República”, va ser advertit ja al 2015 que Oriol Junqueras -de qui fou editor quan aquest dirigia Directe.cat al 2008- treballava contra la independència. I se’n va riure. Això dels corrents de falsa dissidència a ERC solament poden enganyar qui desconegui el que van fer Paluzie, Bertran i López Bofill per a impedir que Carretero arribés a dirigir-la.

Sense deixar Sant Cugat -on viu Romeva amb la seva parella, l’eurodiputada Diana Riba (els mega-sous processistes millor si resten en família)- arriba el segon foc d’artifici processista de la setmana, centrat en ERC. Passa que JxCat hi va presentar una moció per a declarar persona non grata el jutge Pablo Llarena. ERC va votar-hi contra i va impedir que prosperés la moció, cosa que lògicament fa indignar les xarxes.

És clar que, si hom no cau al parany de la descontextualització, també hi surten malparats Junts i la CUP. Sí, els tres partits que fa 4 anys ens van robar la independència, que tenen 74 diputats/ades que podrien declarar-la avui i no ho fan i que ni tan sols són capaços de pactar uns pressupostos autonòmics es dediquen a picabaralles estèrils per a distreure’ns i dividir-nos.

Perquè no oblidem que si ERC, els actuals Junts, i CUP haguessin fet la DUI als 18 mesos del 27-S de 2015, com ens van prometre, ni Llarena ni mocions de censura cosmètiques enterbolirien la vida quotidiana de la Catalunya independent.

Perquè, endemés, Llarena, com a membre del Tribunal que presumptament va rebre instruccions per a anul·lar la sentència contra la clínica del doctor Morín, apareix a l’“Expediente Royuela”, que tots els partits processistes i tots els mitjans catalans llevat de Catdavant, fan callar. Aviat publicarem un article sobre aquest tema de jutges, procés i la trama Mena-Jiménez Villarejo.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , ,