Els pitjors auguris des que Espanya va decidir d’indultar als qui s’hi van lliurar voluntàriament després d’impedir la independència, l’octubre del 2017, s’han fet realitat

Cada dia hem de llegir líders processistes que claven un punyal a les il·lusions dels independentistes i n’insulten la intel·ligència. Divendres, va ser Dolors Bassa qui, a la SER, la va dir més grossa que ningú. No en va tenir prou, sembla, de renyar els independentistes per no protegir-la quan ella es lliurava que ara ha dit que seria estúpid parlar d’unilateralitat. És a dir, insulta i, demés d’això, l’insult te l’amolla no pas per voler la unilateralitat sinó que, per tan sols parlar-ne, ja ets estúpid.

El dia abans, Jordi Sànchez -a qui, malgrat estar avisats per Xirinacs que és un traïdor, vam tolerar com a president de l’ANC i que després es va lliurar, ens va fer patir per una falsa vaga de fam i ens va ofendre quan negava que el 1r-O fos un referèndum per la independència– també va rebutjar la unilateralitat. Ho va fer tot dient que, malgrat ser un dret, ningú no pensa en aplicar-la ara. Potser li va semblar que no deia prou i va afegir-hi que la unilateralitat acaba per fatigar. Sànchez és secretari general de Junts per Catalunya, el partit de Puigdemont, Borràs, Puigneró o Canadell.

A primers de setmana, va ser Carme Forcadell, ex-presidenta de l’ANC, qui va dir que cal deixar la unilateralitat per més endavant (tres segles d’ocupació o dotze anys d’ençà les consultes d’Arenys de Munt no deuen ser prou). Forcadell, actriu principal de les falses DUI a l’octubre del 2017, deu pensar que no ho vam entendre prou quan ho va dir ja al juliol.

Per tancar el pòquer, Junqueras, que ja havia renunciat a la unilateralitat fa uns mesos i parlat d’independència a 10 o 20 anys vista, ha afirmat recentment que la “comunitat internacional” exigeix que seguin a la taula de negociació.

Les xarxes treuen foc i es divideixen entre els qui pensen que la presó ha estovat els indultats i els qui pensen que ja treballaven contra la independència de bon principi i, per això, no som encara independents després de guanyar les plebiscitàries del 2015 i el referèndum del 2017.

 

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,