Fa pocs dies es va comentar que Donec Perficiam, la plataforma d’ex-secretaris de l’ANC promourà un partit polític o una plataforma electoral per a participar a les eleccions vinents al Parlament de Catalunya. Després de la nefasta organització de la cimera per la unitat, sembla difícil que ningú que hagi sentit els enregistraments del que va ser aquella cimera, tinguda lloc ara fa un any, hi pugui donar el seu vot més enllà de familiars molt pròxims o amics molt amics.

El problema és que a Catalunya solament han sentit els enregistraments un de cada mil independentistes que els haurien d’haver sentit. Perquè un dels partits assistents, Directe 68, de manera legal i ètica, ens va enviar a tots els mitjans de comunicació els enregistraments pràcticament íntegres de les reunions. El rentat de cervell i el genocidi cultural dels catalans executat pels partits polítics ha fet que moltes persones a Catalunya ignorin la diferència entre enregistrar una conversa on ets present, totalment legal, o enregistrar una conversa de tercers.

En un país mínimament digne, tots o gairebé tots els mitjans de comunicació haurien publicat els enregistraments íntegres. Per molts motius.

Les picabaralles entre ERC i Junts -perquè Josep Costa va assistir a la cimera- van focalitzar l’atenció informativa uns dies. Què de millor que tothom a Catalunya pogués opinar directament de la cimera anant a sentir els enregistraments sense el filtre controlat i subvencionat dels mitjans?

Publicar els enregistraments també hauria respectat la llibertat d’expressió dels partits i el dret a la informació del poble de Catalunya. Aberrant que s’infringeixin aquests drets bàsics a qualsevulla societat avançada.

Del punt de vista empresarial era d’interès màxim després de tot l’enrenou creat per la cimera. Poder ser el primer a publicar-los. Doncs no. Mitjans que són en competició per publicar trivialitats, redueixen al silenci una notícia colpidora que deixa malament els seus “amos” indirectes, ERC i Junts. Solament la pressió política i la certesa que cap mitjà els publicarà van poder causar una situació així. Pacte de silenci contra el jornalisme i contra el poble de Catalunya.

Per acabar, l’interès informatiu n’és innegable. El poble de Catalunya tenia una oportunitat única de viure com es fa política. Ens van furtar aquesta oportunitat. S’estimen més tenir el monopoli de la informació per a poder modular i manipular els nostres sentiments.

No ens va sorprendre. Ja coneixem com de podrits són els mitjans de comunicació a Catalunya. Per això hem hagut de crear Catdavant. Perquè hi hagi un mitjà lliure, independentista i que digui la veritat. Com hem fet amb Escòcia o amb la traïció de la mesa del Parlament el dia de la segona DUI.

Deixem aquí els articles que vam publicar. Però, sobretot, els enregistraments. Poble informat, poble respectat!

Articles:

1.https://catdavant.cat/cimera-per-la-unitat-independentista/

2.https://catdavant.cat/directe-68-publica-el-video-de-la-2a-reunio-de-la-cimera-independentista/

3.https://catdavant.cat/es-fa-public-laudio-de-la-polemica-cimera-independentista-del-3-de-desembre/

4.https://catdavant.cat/costagate-el-vicepresident-del-parlament-va-mentir-sobre-la-cimera-de-donec-perficiam/

Enregistraments:

1.https://youtu.be/OjJQM6Lb-zY

2.https://youtu.be/mUSDxRjr02E

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,