Aquest article no es limita a transmetre la versió oficial. De fet, seria molt bo que tothom que el llegeixi hagi llegit abans el nostre editorial, on ens comprometíem a lluitar contra el pensament únic.

Tampoc no és un article a favor ni contra dels vaccins, si se suposa que el que se subministra a la població pugui rebre aquesta qualificació, atès que no es compleixen els requisits fins ara exigits als vaccins.

Dijous, els portaveus de Moderna van anunciar que treballen amb una vaccí de reforç contra la covid-19 que incorporaria també un vaccí contra la grip, que també seria anyal.

Catdavant, al començament seu, ja va fer un article de Moderna i les particularitats de concedir a una companyia com aquesta tant poder sobre la nostra vida. També hem fet una trilogia de si ens diuen tota la veritat en aquest tema.

Trobem a faltar als mitjans de comunicació, com sempre, una valoració de com ens afecta com a individus i com a societat cada nou esdeveniment referit a aquest tema, i això és independent de quina postura prenguem de la versió oficial del virus de la covid-19.

La metàfora de la granota bullida

Fa uns mesos, vam explicar dins la sèrie “manipulació psicològica contra l’independentisme” -que té com a article més recent l’exigència de proves- la metàfora de la granota bullida, que consisteix a anar modificant a poc a poc els arguments per a fer-nos acceptar quelcom que, presentat de cop, no acceptaríem pas mai. Aquesta nova experimentació de Moderna, sota el nom de vaccí, fa servir aquesta eina de manipulació per partida doble.

Evidentment, el que s’explica tot seguit serà rebut de manera molt diferent segons quin concepte es tingui de la covid-19, dels seus vaccins i de l’obligatorietat de fer-se vaccinar. Tres conceptes diferents que els mitjans de comunicació barregen sense passar vergonya.

Els qui creuen en vaccinar-se sempre veuran com un avantatge que s’hi inclogui el vaccí per la grip; qui no hi cregui o no vulgui fer-se vaccinar ho veurà com un nou triomf de les farmacèutiques i els estats per a avançar en el control social. Del punt de vista moral i legal, trobem a faltar l’argumentació que tot seguit exposem.

Per una banda, lligar el vaccí de la grip al vaccí de la covid-19 implica que el nivell de pressió per a fer-se vaccinar de la covid-19 -que representa obligatorietat o gairebé a molts països- s’amplia al vaccí de la grip. És a dir, que si no et vaccines per la grip pots tenir limitacions a viatjar o a fer vida normal. És com quan les entitats bancàries per a concedir un préstec obliguen a comprar altres productes o assegurances del banc; o com quan els cinemes volien impedir que s’hi pogués accedir amb refrescs o llaminadures no adquirits (amb fort sobrepreu) a les instal·lacions. Ho van perdre judicialment. Algú hauria imaginat fa dos anys que els seus drets civils es podien veure fortament restringits per no estar vaccinat contra la grip?

El segon aspecte en el qual ens fan la granota bullida és amb la qüestió de la dosi anyal. Això no ens ho van avisar quan tocava i ara, a mitja partida, no ens poden canviar les regles de joc. Fer-se vaccinar cada any equival a convertir tota la humanitat en una mena de malalts crònics, que és del que viuen les farmacèutiques, del fet que hi hagi malalts eterns, no pas de guarir-los. Hem passat de pretendre arribar a la immunitat de ramat a la pretensió que siguem vaccinats forçosament i anyal, com si fóssim un ramat.

Per a acabar, si ja crea prou inquietud dins d’amplis sectors de la població els curts terminis en què s’han autoritzat els vaccins, això empitjora encara per l’anunci que es puguin barrejar en un mix, tot multiplicant les possibilitats d’efectes adversos no investigats fefaentment.

No podem dividir-nos entre humans respecte a la vaccinació per motius com la por o el desconeixement. Com a espècie no ens ho podem permetre. Hem de posar en qüestió, amb respecte absolut per qui pensa diferent de nosaltres, temes que afecten profundament la nostra salut i les nostres llibertats. Fer-ho és el que diferencia ésser ciutadans d’ésser súbdits.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,