El Consell per la República es va engegar el 18 de març del 2018, és domiciliat a la Casa de la República a Waterloo i és presidit per Carles Puigdemont. El propi Puigdemont va dir que el Consell per la República -inicialment Consell de la República (el canvi de preposició comporta deixar d’ésser un òrgan de gestió d’una república existent per a passar a ser-ho d’una república potencial però inexistent)- seria operatiu quan arribés a un milió de membres. En escrivint aquestes ratlles, el comptador és a 98.540. El Consell ha rebut atacs de la caverna unionista, qui sap si per potenciar-lo entre els independentistes per psicologia inversa.

Aquesta situació s’ha complicat perquè, ahir dimarts, dues de les cares més populars dins el processisme s’hi van desinscriure com a membres: Clara Ponsatí, notícia recent per haver-ne fet l’arxivament a Escòcia de l’euroordre a causa de la mudança a Bèlgica del seu domicili; i Ramón Cotarelo, el politòteg popularitzat a Catalunya per les aparicions a TV3 -menys freqüents els darrers anys- i que ha tancat les llistes electorals d’ERC i JxCat després de les falses DUI del 2017.

Ponsatí va fer-ho amb aquest comunicat que reproduïm aquí, on lamenta que el Consell no s’hagi desvinculat de les lògiques electorals i afirma no haver-ne participat en les decisions dels darrers mesos.

Comunicat Clara Ponsetí

Poc després Ramón Cotarelo feia el mateix en aquesta piulada

Tuit Ramon Cotarelo sobre Ponseti

No són bons auguris per un Consell per la República que fins ara s’ha limitat a organitzar una presentació a Perpinyà, establir un document d’Identitat Digitat Catalana (a canvi de 12 euros) i publicar, per Sant Jordi del 2021, les traduccions de les falses declaracions d’independència del 2017. L’ajornament de les eleccions a final d’octubre -que havien d’ésser inicialment al juny i després a principi d’octubre- tampoc no havia fet bona impressió.

Esperem que aquesta situació no augmenti la divisió, indignació i desorientació de molts independentistes, promogudes per les declaracions recents de la major part dels indultats i del Govern de la Generalitat.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,