Aquesta setmana  el procés ha viscut un d’aquells episodis que ofenen la intel·ligència de tothom que és independentista, té memòria i conserva la dignitat. Pere Aragonès (ERC), president i la consellera d’Acció Exterior i Transparència, Victòria Alsina (Junts) van fer una conferència davant el cos consular acreditat a Barcelona.

A part de parlar de prendre mesures per a sortir de la crisi de la Covid, van parlar de taula de negociació, d’amnistia i de fer un referèndum d’autodeterminació; cosa que descodificada vol dir que accepten la sobirania d’Espanya quan parlen d’amnistia i que neguen tota legitimitat al referèndum del 1r d’Octubre perquè, altrament, no caldria fer-ne cap altre. I ho van fer davant dels representants consulars del món en anglès, francès, català i castellà. TV3 va triar, precisament, el fragment en castellà. Us felicito fills.

Si això no fos per si una vergonya, una segona vergonya és que els mitjans de comunicació processistes  no hagin estat un clam per a denunciar aquesta traïció a l’independentisme. Però, naturalment, no poden mossegar la mà del cap col·laboracionista que els alimenta via sous i subvencions.

Per a coronar la festa, l’hemeroteca és molt cruel amb aquells qui volen que ens empassem gripaus tot fent servir, precisament, la tècnica de la granota bullida, quan canvien de missatge gradualment perquè acceptem allò que, presentat tot d’una, no acceptaríem.

Passa que, l’any 2017, Carles Puigdemont com a president i Raül Romeva com a conseller d’Exteriors van fer una conferència també davant el cos consular. Aleshores Puigdemont va dir: “Ens hem proposat de convertir-nos en un estat independent, i això culmina el 2017”. Doncs era mentida, perquè 4 anys després no han culminat res i el més calent és a l’aigüera. Ho va reblar quan va dir que el referèndum seria abans del setembre i va ser a l’octubre.

No és cap futilitat ni que un president incompleixi terminis davant la comunitat internacional, ni els 2500 milions d’euros d’espoliació mensual que costa al Principat cada mes que els polítics processistes mantenen l’ocupació espanyola. També va dir que el referèndum era vinculant i amb totes les garanties; cosa incompatible amb el fet que no fessin la independència un cop el vam guanyar i amb demanar-ne un altre. Tot plegat demostra que al 2017 ens van enganyar.

Allò que és estructural juga contra el poble de Catalunya, inclosos els cònsols que senten una cosa al 2017 i una d’incompatible al 2021 sense esclatar-se de riure.

Cal substituir polítics i mitjans per a poder fer la independència ben aviat.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , ,