Meritxell Serret va sorprendre la immensa majoria d’independentistes quan es va tenir a disposició del jutge Llarena l’11 de març. Aquest fet va anar acompanyat d’un canvi de cadiral i de sou: en un tres i no res va passar d’ésser delegada de la Generalitat per la Unió Europea a ésser diputada al Parlament de Catalunya. I és que això dels exilis i els presoners polítics ja no és el que era.

El jutge Llarena, que apareix als documents de la presumpta trama criminal de l’Expedient Royuela, li va trametre una citació, de bon primer, pel 8 d’abril però l’ha ajornada al 30 perquè Serret va estar, suposadament, en contacte amb un positiu per Covid. La realitat catalana com sempre supera la ficció. A la ficció es parla de “crossover” quan personatges d’una sèrie, còmic o film apareixen junts en una altra producció o es combinen per a fer una obra independent. En aquest cas es disposa de Royuela, procés i Covid-19.

Caldrà veure si la declaració de Serret reactivarà la desconfiança entre la part de l’independentisme que considera que Serret perjudica l’estratègia de defensa de Puigdemont, o si reactivarà la tensió creada per l’empresonament de Pablo Hasel o per la concessió del suplicatori pel Parlament Europeu a Puigdemont, Comín o Ponsatí, fets esdevinguts al mateix moment que el retorn de Serret.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,