Ser independentista a Catalunya requereix molta paciència i capacitat per mirar de sobreposar-se a situacions incomprensibles des del punt de vista del propi independentisme.

Serret va renunciar la setmana passada al càrrec de Delegada de la Generalitat a la Unió Europea. Ara és diputada de carambola atès que va passar del número 15 al 2 per Lleida en substitució de Bernat Solé, inhabilitat pel TSJC. Aquesta substitució es va produir el 21 de Gener, cosa que fa sospitar que ERC preparava aquesta operació ja fa moltes setmanes.

El viatge en cotxe, creuant pel País Basc i anant a Madrid hauria estat fet segons el Confidencial d’amagat de la resta d’exiliats i preparat durant els darrers tres mesos. Serret hauria canviat d’advocat: Boye per Iñigo Iruin. Serret es va presentar davant el Tribunal Supremo Espanyol, que la va deixar en llibertat provisional sense mesures cautelars. S’hi haurà de tornar a presentar el 8 d’abril.

Sectors de Junts estan fent campanya a les xarxes indicant que Serret hauria arribat a un acord amb l’estat espanyol per a afeblir la posició jurídica de Puigdemont just ara que el suplicatori del Parlament Europeu obre les portes a l’extradició.

Però que un dels diaris que més burxa per imposar aquest relat sigui l’unionista El Confidencial fa malfiar d’aquesta tesi divisora de l’independentisme. I que Josep Rull de Junts hagi fent una piulada a Twitter congratulant-se del retorn de Serret indica que o no es pot tractar de cap estratègia contra Puigdemont o bé que el propi Rull també en formaria part.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,