Catdavant ens vam manifestar contra el passaport covid en aquest editorial. També vam expressar com la gestió de la situació covid podia afectar els indecisos respecte a la independència de Catalunya, tema que desenvoluparem en un article venidor. I també vam assenyalar com el fet que Pablo Iglesias i el terrorista anticatalà del 17-A, Garcia Margallo, coincidissin amb la vaccinació obligatòria ens n’hauria de fer pensar l’aplicació a Catalunya.

Ara, una sentència del Tribunal de Primera Instància de Namur a Valònia (Bèlgica) ha dictat contra el CBT (Covid Safe Ticket).

L’ONG ‘Notre bon droit’ (El nostre bon dret), també activa al Quebec i a França, va engegar el procés contra el passaport covid.

Segons la sentència, exigir el passaport covid a bars, restaurants, gimnasos i esdeveniments culturals restringeix les llibertats individuals de manera desproporcionada, la qual cosa no afavoreix assolir l’objectiu pretès. 

El Tribunal va imposar una sanció de 5.000 euros diaris per cada dia que el govern local mantingui en vigor el passaport. El govern regional ha anunciat que no retirarà el passaport i que recorrerà contra la sentència.

Malgrat que l’obligació del passaport és estatal, recau sobre les regions el fet que s’hi apliqui.

Passa que el govern de Valònia no va defensar la seva postura perquè un llarg pont va precedir l’audiència judicial.

A l’estat espanyol va passar quelcom de semblant amb la decisió del Tribunal de Justicia del País Basc, que comentàvem a la vinyeta.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , , , , , ,