Ja hi ha sentència pels atemptats que a l’agost del 2017 van deixar 16 morts a Barcelona i a Cambrils, tres mesos després de la darrera sessió del judici presidit pel peculiar Félix Alonso Guevara.

La sala penal de l’Audiencia Nacional espanyola ha condemnat a 53 anys Mohammed Houli Chemlal i a 46 anys Driss Oukabir per delictes de pertinença a organització terrorista, dipòsit i fabricació de ginys explosius i estralls, tot i que el compliment màxim serà de 20 anys. També imposa 8 anys a Said Ben Iazza per col·laboració amb organització terrorista i penes accessòries d’inhabilitació i allunyament d’Alcanar, un cop complerta la sentència de més de 1000 folis. Pel contrari, els ha absolt dels homicidis del 17-A com demanaven les acusacions particulars.

Com esperàvem d’una administració de justícia de l’ocupant -ja ho vam avançar al començament del judici-, no s’ha fet pas justícia amb la implicació real de l’Estat espanyol, la qual destapàvem en aquest article. I encara menys amb les hipòtesis de connivència a Catalunya, establertes en aquest altre.

Caldrà esperar la independència de Catalunya per a poder indagar la veritat i portar els organitzadors reals davant els tribunals de la Catalunya Lliure i poder fer justícia als morts i llurs famílies.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,