Per si la ciutat de Barcelona i la gestió de la batllessa no fos prou ofensiva en el món real, els ciutadans de Catalunya han de patir ofenses de càrrecs públics. Ha estat el cas de Sílvia Casorrán, regidora de districte pels comuns al districte de Sant Martí de Provençals. En una fotografia a Instagram -que permetria de fer-ne vessar tinta per l’estètica- Casorrán fa befa de molts catalans quan manlleva terminologia pròpia dels unionistes de Tabàrnia tot dient literalment: “Hoy he ido a la Cataluña profunda a hacer un estudio de mercado sobre productos innovadores para sustituir los famosos bloques y hormigón.”

Potser deu haver pensat amb aquest supremacisme seu de “ciutadana del món” que, per posar-ho en castellà, els receptors de l’ofensa no ho entendrien.

Cal que l’Ajuntament, més enllà de les formes, aclareixi si és cert que estudia substituir els blocs de concret. Perquè no és cap burla que els blocs de concret van costar la vida de Martí Estela, porter del Mediterrani d’handbol, al desembre del 2020, quan hi va xocar. Els ciutadans, a part de tenir dret que no se’n banalitzi la mort, tenim el dret a saber quin estudi precedent va fer l’Ajuntament abans d’instal·lar-hi blocs de concret, els quals s’ha demostrat que són mortals, a part d’una agressió visual greu.

Casorrán és reincident a l’hora d’ofendre els ciutadans a les xarxes socials. En un debat a Twitter al 2017, Casorrán ja va banalitzar l’accident ciclista que va causar finalment la mort de la Muriel Casals quan li’n va retreure d’haver fet caure el ciclista. Al 2019, va ofendre els veïns del Raval per la situació d’inseguretat que s’hi viu mentre presumia d’haver-hi sobreviscut i arribat sana i estàlvia a la bicicleta… que, com la foto demostrava i la Guardia Urbana li ho va retreure, estava mal estacionada.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,