Catdavant sap clarament que Oriol Junqueras treballa contra la independència. Com a vicepresident de la Generalitat no va complir el termini de 18 mesos per fer la independència d’ençà del 27S de 2015. I és còmplice, com a vicepresident, de les dues falses DUI dirigides per Puigdemont: la del 10 d’octubre, deixant somiar els independentistes 8 segons amb un discurs pensat per a fer el màxim de mal, i la del 27 del mateix mes que, com vam publicar, PP i Junts signen a la mesa del Parlament.

Tot i amb això, el que Junqueras va fer a “Els Matins de TV3” dimecres passat crida l’atenció. Junqueras, historiador, va dir de manera explícita i emfàtica que Irlanda es va independitzar del Regne Unit per referèndum.

La veritat és ben diferent. El Parlament irlandès va declarar unilateralment la independència a la seva primera sessió. El Regne Unit no ho va acceptar i va començar una guerra que va durar dos anys, va tenir vora 2.000 víctimes -entre militars, paramilitars i civils-, va posar fi a la independència parcial d’Irlanda i va mantenir l’Ulster dins el Regne Unit.

Les xarxes han esclatat d’indignació com és normal per l’aixecada de camisa feta, a més a més, a TV3.  A Catdavant volem anar més enllà. Perquè Junqueras ha aixecat la camisa a la immensa majoria d’independentistes. Però no de la manera que la major part es pensa.

Junqueras és historiador, per tant, és impossible que ignori la veritat. Per tant, ha mentit expressament. I Junqueras no és beneit. Per tant, sap segur que, en dient això a TV3, les xarxes n’aniran plenes i el crucificaran.

Un servei d’intel·ligència català arribaria a la conclusió que, si algú menteix tot sabent que serà enxampat, això vol dir que segurament segueix ordres superiors espanyoles i que té un objectiu ocult.

Les declaracions de Junqueras tenen l’efecte immediat per vasos comunicants de beneficiar Junts per Catalunya, cosa que torna a demostrar que juguen junts a aixecar la camisa a l’independentisme mentre fan veure que es barallen.

El segon objectiu, encara més pervers, és haver fet descobrir a la major part d’independentistes que una DUI pot ocasionar violència espanyola, cosa que justifica la tebior d’ERC i continua amb les excuses que va donar Marta Rovira sobre tancs espanyols.

És una mentida perversa i criminal que passa per alt que la situació, un segle després, no té cap semblança i que la DUI, a Catalunya, com que arribarà després de destapar la traïció per infiltració de tots els líders independentistes, farà inviable la resposta armada espanyola.

De passada, Junqueras escup el manifest que proposa llista única i demana de fer la DUI a la primera sessió plenària. Junqueras enganya, sí, però ens enganya fins i tot en la manera d’enganyar-nos i en l’objectiu de l’engany.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,