La Guerra del Vietnam va durar 10 anys (1965-1975) i va causar milions de morts, la immensa majoria de civils i militars vietnamites. Però això no eximeix que un socialista espanyol com Iceta, com quan Borrell va parlar que en la conquesta d’Amèrica van morir quatre indis, mostri ignorància o insensibilitat envers qualsevol època o continent.

Iceta, que formarà part de la delegació espanyola, va comparar la taula de diàleg (o de negociació, si es parla amb la part catalana) amb la taula de negociació de després de la Guerra del Vietnam tot i que després ho va matisar dient que ho deia perquè també se’n va parlar molt abans que tingués lloc.

El ministre espanyol de Cultura i Esport va desaconsellar que hi hagi seleccions nacionals catalanes dient que això és ser més petit i guanyar menys medalles.

També va afirmar que la taula durarà poc si es vol parlar d’amnistia i d’autodeterminació, cosa que complica les possibilitats d’èxit de qualsevol negociació. És clar que quan els partits catalans per boca del president d’ERC Oriol Junqueras o el secretari general de Junts Jordi Sànchez, reneguen públicament de la unilateralitat, poc marge de negociació té la banda catalana.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,