Catdavant és un digital independentista i tal com hem explicat a l’editorial, no caldria cap procés electoral per a recuperar la llibertat que Castella i França ens van arrabassar per la força de les armes, fa més de 300 anys.

Però, si cal fer-ho per contesa electoral, ja vam aclarir que la via guanyadora per a Catalunya és la de Kosovo.

Fa uns dies, el diari espanyol La Razón va deixar anar la possibilitat que l’estat proposi un referèndum sobre un nou estatut que, combinat amb un indult eventual als presos processistes, resolgués la, per a ells, “Cuestión Catalana”.

Evidentment, les xarxes socials han reaccionat negativament a aquesta possibilitat, la qual és un parany ben clar que comportaria negar tot el que ha passat al nostre país del 2006 ençà.

El que no resulta tan evident, per venir dels qui considerem els nostres, és l’hipotètic  referèndum acordat d’independència que proposen tots els partits processistes. I, el més difícil d’entendre i acceptar, és que el referèndum guanyat del 1r-O ja va ésser un parany espanyol per a impedir la independència.

Fer un nou referèndum d’independència vol dir, ras i curt, buidar de valor el manament del 1r-O que ja vam guanyar. Això no ho hauria d’acceptar cap independentista, de fet cap líder o partit polític que ho proposi hauria d’ésser considerat independentista. Qui, quan has guanyat, vol que el referèndum es torni a fer és evident, per dolorós que sigui, que el que vol és que es perdi. Catdavant ens oposem a cap més referèndum d’independència.

El tercer parany -és el primer cronològicament i és el sol que ja ha passat- és el presumpte referèndum d’independència fet el 1r-O del 2017. Diem presumpte perquè, tot i guanyar-lo, no va portar a la independència de Catalunya. De fet, va estar pensat i executat per a impedir la independència.

Catalunya va atorgar manament al Parlament de Catalunya a les eleccions del 27-S del 2015. Com que els partits i els seus líders no pensaven pas fer la independència, ens van parar dos paranys: el primer, va ésser no presentar-se en una sola llista; el segon, va ésser posar un termini de 18 mesos per a poder evitar no fer-la i inventar el referèndum. Seguint el manament, seríem independents d’ençà mitjan 2017 sense referèndum i sense violència física ni judicial. En efecte, si el que es volia era fer la independència era millor fer noves eleccions -les quals Espanya no podia barrar- i declarar la independència aquella nit mateixa.

El poble va estar heroic però va ésser massacrat el dia del Generalísimo en un referèndum que no estava pensat per a fer la independència.

I és que solament una llista unitària i fer la DUI al primer ple portaran a la independència de Catalunya.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,