Avui, a Sardenya, tindrà lloc el segon capítol del que va ser la detenció per unes hores, ara fa uns dies, del president Carles Puigdemont després d’una munió d’errades que van de la Unió Europea fins a Puigdemont mateix, que ja vam comentar a Catdavant.

L’únic resultat que tindria trellat seria que Puigdemont sigui alliberat. Altrament, és rocambolesc tant que la jutgessa el deixés sortir de l’illa sense cap garantia que es presentés avui, com que -encara seria més surrealista- continués detingut per a començar un procés d’extradició, perquè no li calia presentar-s’hi avui si hi havia una possibilitat d’entre 1 milió d’ésser retingut/detingut.

Però, com que la lògica i el procés són com aigua i oli, que no es barregen, cal esperar a veure què passa avui. El que sí cal afirmar, ara i aquí, és que si Puigdemont no s’allibera avui és perquè ell mateix i els seus advocats així ho han volgut.

Ahir van arribar a l’illa, Puigdemont mateix i els altres dos europarlamentaris que eren membres del govern l’octubre de 2017, Clara Ponsatí i Toni Comín, a qui Itàlia ja va advertir que no detindria si venien al judici.

L’advocat sard de Puigdemont, Agostinangelo Marras, va descartar, al programa “Preguntes Freqüents” de TV3, tant la detenció com les mesures cautelars per a Puigdemont. El procediment és breu, durarà a tot estirar 60 dies, després del qual s’obriria un termini de 5 dies per a presentar recurs.

Cal recordar que, divendres, els advocats de Puigdemont van sol·licitar la concessió de mesures cautelars al Tribunal General de la Unió Europea perquè els tres eurodiputats recuperin la immunitat plena.

Per a donar més notabilitat a la situació, un equip jurídic de Vox s’ha desplaçat a Sardenya amb el doble objectiu de fer-se propaganda entre el sector ultra unionista i de promoure Puigdemont per psicologia inversa. 

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,