La vaga de fam per la llengua començada a Celrà fa un parell de dies per Salvador Ribot, membre de l’Assemblea de Representants del Consell per la República en defensa de la llengua, coincideix amb els 6 anys de la primera vaga de fam per la independència feta per David Raventós, president de Directe 68.

La vaga de fam per les independències de Catalunya i Escòcia va començar el 3 de maig de 2016. Raventós també denunciava que el Parlament de Catalunya era en mans de partits i polítics traïdors que no farien la independència. Els darrers 6 anys li donen la raó.

La vaga de fam, a part de ser censurada per la immensa majoria dels mitjans de comunicació, va ser reprimida per l’estat espanyol, que va ingressar forçosament l’activista en un psiquiàtric basant-se en un diagnòstic fals. La reclusió, que va ser combinada amb tortura química per aplicació forçosa de medicaments potents, va durar 62 dies.

Raventós, que va sortir molt debilitat del seu segrest, va poder recuperar-se gràcies al suport de la seva parella, Dèlia Forrest, i dels activistes independentistes Lluís Botinas i Gerard Aymí.

Els darrers anys, l’antic dirigent de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya ha col·laborat a la fundació de Directe 68, ha dirigit 130 programes de Radio Hadrian, ha escrit el guió de “La Mentida, el documental de la veritat” i ha coescrit amb Jordi Gispert el llibre “Traïció a la independència”.

Del punt de vista mediàtic, el 2018, els mitjans processistes i unionistes van enganyar el poble de Catalunya pel fet de promoure la falsa vaga de fam de Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn en què prenien glucosa, cosa incompatible amb fer una vaga de fam, com explicàvem en aquest article

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,