Oriol Junqueras continua a aigualir el concepte d’allò que seria un pres polític atès que és algú que s’entrega voluntàriament després d’haver impedit la independència, que es presenta a eleccions, és entrevistat i fa articles en mitjans de comunicació de l’estat que el té pres.

Ara ho ha fet a El Periódico, diari contraindependentista de referència. L’article que s’enceta amb una oda als vaccins i a la reactivació post Covid-19 conté una crítica a Junts per Catalunya per no pactar Govern, i presumeix del preacord amb la CUP. Junqueras fa esment que cal tenir mirada llarga, fugir del dia a dia i que cal considerar terminis entre 10 i 20 anys, pels quals ha rebut crítiques ben fortes a les xarxes socials.

Per altra banda, Junqueras ha parlat de la importància dels fons que l’Estat espanyol rebrà de la Unió Europea, tot dient que podrien comportar 30.000 milions en els cinc anys vinents. El parany és doble: per una banda, demostra que ERC renuncia a fer la independència els cinc anys vinents i, per l’altra, és una aixecada de camisa alegrar-se de rebre 30.000 milions en un període en què l’espoliació espanyola serà d’entre 80.000 i 100.000.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,