Prop de 4.000 persones, la meitat de les quals són menors d’edat, continuen malvivint sense llum d’ençà un any a la Cañada Real, tot just a catorze quilòmetres de la Puerta del Sol. Ni Almeida ni Ayuso -desapercebuda en una visita als Estats Units-, han exhibit cap voluntat de posar remei o oferir alternatives a una emergència que podria equiparar-se a la de qualsevol camp de refugiats del món.

El fred, la tempesta Filomena o la incapacitat de refredar els aliments durant l’estiu tampoc han servit per despertar l’altruisme de les grans companyies elèctriques, que en els últims deu anys han amuntegat 85.000 milions d’euros de beneficis nets. Els veïns de la Cañada preparen l’hivern amb llenya, gas i plaques solars, que han emprat per engegar bombetes i rentadores.

La petició de Save the Children al govern espanyol, la Comunitat i l’ajuntament de Madrid també ha estat desatesa per bé que l’ONG ho considera “una clara vulneració dels drets fonamentals de la infància”, com ara el de tenir un habitatge adequat i accés a l’educació i la salut.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,