“Europa està en perill”. Amb aquesta frase l’alt representant de la UE Josep Borrell vol justificar la creació d’un exèrcit europeu de reacció ràpida que podria estar en funcionament el 2025 i seria complementari al de l’OTAN. La decisió ja ha suscitat nombroses crítiques dels qui veuen en la frase “fer front a amenaces híbrides com ara l’actual crisi migratòria a la frontera de Polònia amb Bielorússia” un pretext per augmentar les restriccions, violència i xenofòbia contra els immigrants, així com una mostra de servilisme davant dels Estats Units.

La clàssica apel·lació a un enemic comú –la baula més feble de la cadena-, que recorda les famoses armes de destrucció massiva amb què Bush va engegar la guerra d’Iraq. El digital El Español ja s’ha afanyat a publicar que un 71% d’espanyols donaria suport a un exèrcit europeu en què s’integressin soldats espanyols, per tant, atenent la font de procedència la xifra s’ha d’agafar amb pinces.

En definitiva, representa la darrera astracanada d’un Borrell expert en amuntegar errades, mentides i sortides de to més pròpies d’un brètol que d’un polític amb un bagatge cultural i professional teòricament sòlid.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,