L’Audiencia Nacional ha decretat el tancament de la publicació Kalera info i la web Kalera Kalera, que informa de la situació dels presos i preses basques, amb el clàssic pretext d’enaltiment del terrorisme.

Es tracta de l’enèsim atac contra la llibertat d’expressió, que ha deixat unes quantes víctimes pel camí: Egin, Gara, Egunkaria, Ardi Beltza, Gatesearea, Ateak Ireki i Apurtu. Els casos més flagrants van ser els dels diaris Egin i Egunkaria, tancats per ordre de Baltasar Garzón i Juan del Olmo, respectivament, i declarats il·lícits al cap d’uns anys.

L’operació Egunkaria va cloure amb deu directius detinguts i torturats, alguns dels quals es van passar vuit anys esperant un judici en què se’ls demanava fins a 40 anys de presó sense saber per quins delictes. El Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar Espanya per no haver investigat les denúncies de tortura al director del mitjà, Martxelo Otamendi, mentre que el conseller i acadèmic de l’èuscar Joan Mari Torrealdai va trigar cinc anys a fer públics els maltractaments.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,