Els acords de Nouméa del 1998 consideraven fer tres referèndums d’independència. El primer es va fer el 2018, el segon el 2020 i el tercer s’havia de fer el 2022. Però “casualment” es va avançar al 2021.

Aquest diumenge, en una paròdia de referèndum on no van participar els independentistes, França va guanyar amb el 96% i solament el 43,9% de participació. L’opressió i la manipulació orquestrades per la metròpoli francesa ara emblanquides per referèndum, les podem resumir en tres punts:

-Genocidi i substitució demogràfica. La colonització començada per França el 1853 va implicar el genocidi dels Kanaks, que van recloure en determinades zones. Ara són solament 41%. Han estat substituïts demogràficament, com ha passat amb el Sàhara, el Marroc, la Xina i el Tibet, i com passa ara a Catalunya. Per això els col·laboracionistes espanyols van impedir un referèndum el 2014; per això Òmnium Cultural amb el suport de TV3 va endegar aquesta campanya perquè els catalans cedissin els seus vots a no catalans.

-Establiment de tres referèndums: al 2018, al 2020 i al 2022. Passa que, quan convé al sistema, no es pot fer cap referèndum però, quan saps segur que la metròpoli guanyarà, els ofereixes de tres en tres i amb poquíssima separació.

-Canvi de calendari. El tercer referèndum havia d’ésser el setembre del 2022. Però, sorprenentment, una comissió bilateral que no incloïa tot l’independentisme va avançar-lo a aquest desembre. Vet aquí que del 2018 al 2020 havia escurçat el desavantatge de 14 a 6 punts, és a dir que la mateixa progressió fins al 2022 capgirava el resultat. Per si no n’hi hagués prou, la covid, que no havia arribat a Nova Caledònia en 18 mesos, ho va fer al setembre, tot permetent a França fer-s’hi present i guanyar simpatia. Quines coses, oi?

No és estrany que els independentistes que van cridar a boicotar el referèndum neguin validitat al resultat. I és que per a manipular un referèndum, com explica el documental La Mentida, no sempre cal manipular els paperets de vot el dia de les votacions. A Nova Caledònia, França va començar-hi a robar aquest referèndum quan va assassinar el primer Kanak el 1853.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,