El règim del 78 continua aprofundint en la tendència narcicista de guardonar-se a si mateix, ja sigui a policies torturadors del franquisme o a periodistes. El darrer exemple és Vicente Vallés, que s’ha endut el premi Primavera de novel·la 2022 per l’obra ‘Operación Kazán’, un thriller que publicarà l’editorial Espasa del Grupo Planeta. El problema és que el presentador de l’espai informatiu d’Antena 3 ha rebut 100.000 euros de Planeta, de la família franquista Lara i que casualment és la màxima accionista de la cadena televisiva.

Vallés, conegut pel seu odi a Podemos i a l’independentisme, es va emportar el desembre de 2020 una Antena d’Or i aleshores Felip VI el va definir com un “actiu defensor del dret a la informació veraç i els valors morals d’una professió a la qual engrandeix amb la seva rigor i independència”.

Endemés, el guardó va ser convocat per Espasa juntament amb El Corte Inglés, al qual Ayuso va regar amb 1,5 milions d’euros per a desenvolupar serveis informàtics a l’hospital Zendal.

D’altra banda, el novembre de 2020 la presidenta de la Comunitat de Madrid va concedir, enmig de la pandèmia, una llicència universitària a una escola d’administració d’empreses propietat de Planeta. Ho va fer per mitjà d’un procediment d’urgència amb els vots favorables del PP, C’s i Vox, un mes després d’haver atorgat un contracte d’emergència de 14,5 milions d’euros al hòlding educatiu de Planeta i a Informàtica El Corte Inglés per proveir de materials digitals els alumnes des de cinquè de Primària a segon de Batxillerat.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,