Ana Rosa Quintana, Javier Cárdenas, Juan Ramon Lucas o Vicente Vallés són alguns dels periodistes que recentment han estat guardonats amb les Antenes d’Or. L’entitat atorgant és la Federació d’Associacions de Ràdio i Televisió d’Espanya, vinculada al franquisme d’ençà que es va fundar el 1960: el primer president va ser Aníbal Arias, militant de la Falange, i actualment l’encapçala Federico Sánchez Aguilar, que va iniciar la seva trajectòria professional al diari Arriba i a Ràdio Joventut d’Espanya, amb la qual va rebre distincions com l’Ordre Imperial Jou i les Fletxes en plena dictadura. Un càrrec que també va ocupar Manuel Aznar, pare de l’ex-president del govern i del PP.

D’altra banda, Antena 3 es va fer ressò del premi Francisco Cerecedo concedit a Vicente Vallés, en un acte en què Felipe VI el va definir com un “actiu defensor del dret a la informació veraç i de les valors morals d’una professió a la qual engrandeix amb la seva rigor i independència”. Vallés ha exhibit regularment la seva hostilitat a l’independentisme i a Podemos a l’espai informatiu d’Antena 3 igual que Quintana, que mentre negava que Vox fos un partit d’ultradreta i veia l’1-O com un cop d’Estat, ocultava que el seu marit (Juan Muñoz) ha estat imputat per extorsió i revelació de secrets en el cas Villarejo. En el seu programa matiner també va oblidar fer referència al fet que Planeta va retirar el seu llibre perquè havia estat un plagi.

Juan Ramon Lucas, que a Twitter es va definir com a republicà que “dubta que un president de la república pogués exercir de cap d’Estat amb més solvència que Felip VI”, va insultar Pep Guardiola després que l’ex-tècnic blaugrana enregistrés un discurs arran de la mort de George Floyd a mans de la policia. “Tifa supremacista que presumeix del seu menyspreu cap a tot allò que és espanyol, i corifeu del racista Torra, es permet posicionar-se com a antiracista furibund”.

De la seva banda Javier Cárdenas, que va adquirir fama a còpia d’humiliar personatges freakies primer a ‘Força Barça’ i posteriorment a ‘Crónicas marcianas’, no ha amagat mai la seva simpatia per C’s. La llista d’escàndols que acumula des del seu programa a Europa FM serveixen per retratar-lo: de la frase “i tu tens paràlisi cerebral? Qui la tingués” que va dirigir a una persona amb problemes mentals fins a negar que Hitler fos un dictador. També va assegurar que els vaccins provocaven autisme, en una ocasió va fer un tuit dubtant que es pogués concentrar amb l’escot d’una companya de feina, va revelar en directe la identitat d’una tuitera anònima i va ser acusat de embutxacar-se presumptament part dels 540.000 recaptats en una rifa solidària per ajudar una nena amb una malaltia estranya.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,