El tennis català podrà escollir demà a les urnes el seu president i junta directiva, després que el Tribunal Català de l’Esport (TCE) hagi donat la raó a la reclamació interposada pel candidat Jaume Marqués, avalada pels més de 100 clubs de tot el territori.

Així doncs, el TCE invalida la decisió de la Junta Electoral i anul·la la reelecció unilateral de Jordi Tamayo, que va presentar la impugnació per tal d’evitar les eleccions, tot i que ell mateix es va veure afavorit per una situació idèntica en les anteriors eleccions.

Així doncs, la crida a les urnes prevista per al passat 26 d’abril i que va ser anul·lada per un defecte de forma en la seva candidatura, es durà a terme aquest dijous.

En una resolució del 8 de juny, el TCE contradiu la Junta Electoral de la FCT, que havia desestimat la candidatura de Marqués perquè un dels membres del seu grup no reunia tots els criteris d’elegibilitat dels estatuts. La resolució posa èmfasi en el fet que, malgrat aquesta exclusió, la resta de membres complien els requisits i eren un nombre suficient.

Atenent l’equip de Marqués, la impugnació de la candidatura va ser “el segon intent de Tamayo per mirar d’impedir que els clubs poguessin exercir el seu dret a vot per elegir president, aprofitant el poder i l’aparell administratiu de la FCT per mantenir el seu modus vivendi”: el primer va ser proposar una seu única de votació a Barcelona de manera presencial i en dilluns, “discriminant clarament la participació dels clubs en el procés”, i la segona, la impugnació de la candidatura de Marqués “per tal de ser proclamat president com a candidatura única”.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,