Eulàlia Reguant va afirmar al torn de premsa després de la COP (Coordinadora Oberta Parlamentària), duta a terme aquest dissabte a Santa Perpètua de la Mogoda, que no accepten la darrera proposició del Govern i que l’esmena a la totalitat tirarà endavant dilluns. Es repeteix la situació del 2016. La Catalunya processista tendeix a la repetició, sobretot, de les coses negatives.

No es tornarà a consultar els militants, cosa que dóna el cop de gràcia a la pretensió d’assemblearisme i democràcia interna de la CUP. Després de la del 1515 que va posar Puigdemont de president, no és que ens creguem les assemblees de les CUP, també trobem anòmal que els pressupostos que afecten la vida de 7’5 milions de persones els decideixin 200 cupaires en assemblea. Però que es faci veure que les decisions les prenen les bases, que les bases decideixin de presentar esmena a la totalitat però continuar negociant, i després no se’ls demani opinió sobre els resultats d’aital negociació és una aixecada de camisa no solament als militants de la CUP, ni tan sols a tots els independentistes, sinó a tots els ciutadans.

La negativa de la CUP -que demostra que 52% de vot independentista no és operatiu si no es vehicula sota una sola llista per a declarar la independència- deixa el Govern a les mans dels Comuns que també han presentat una esmena a la totalitat i amb qui ja s’han reunit tres vegades.

Semblaria aberrant en un país que lluita per la independència. Però ja no ve d’aquí en un país on Catdavant va demostrar que PP i Junts pel Sí van pactar per a no fer la independència el 27 d’octubre del 2017 i enganyar tot el poble de Catalunya i, per si no fos poc, fer-ne escarni en deixar-ho documentat per escrit a l’acta de la mesa del Parlament.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,