Mireia Vehí, portaveu de la CUP al Congreso de los Diputados espanyol, ha parlat de la postura de la CUP a Catalunya. Explicar què hi fa la CUP al Congreso del país ocupant, tres anys i mig després que el poble de Catalunya guanyés la independència per referèndum, ho deixem pels mitjans que tenen com a missió fer passar bou per bèstia grossa davant l’independentisme. Que s’encarreguin ells també de justificar perquè d’allò que es farà a Catalunya en parla algú que té responsabilitats a Madrid.

Les paraules de Vehí, en què ha considerat que podrien estudiar entrar al Govern d’aquí a dos anys, demostren que la CUP renuncia a fer la DUI els dos anys vinents. Tenen unes postures que serien més pròpies de La Rioja o de Múrcia, que no pas de la Catalunya amb majoria independentista en escons -que és el que compta-  i, a més a més, en vots.

Per a empitjorar les coses, Vehí afirma que l’acord de 16 pàgines entre ERC i CUP és mínim, que no garanteix el suport a Aragonès perquè, si es retoca per les negociacions amb Junts, caldrà consultar les bases, i que tampoc no garanteix el suport de la CUP als comptes de previsions. I encara fa la riota tot dient que no es pot malbaratar la majoria independentista, que és el que ara fan entre tots.

Dos mesos llargs després de les eleccions i més de 3.000 milions d’euros d’espoliació espanyola del 14-F ençà, i el més calent és a l’aigüera. Ningú no pot ser tan incompetent i tenir el futur de la llibertat de Catalunya a les mans. Ha de ser mala fe.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,