L’hospital universitari de Toledo, inaugurat el proppassat novembre i amb un cost de 1.855 milions d’euros, ha fet aigües literalment. El centre ha quedat inundat a conseqüència de les fortes pluges però el problema no és pas meteorològic ni atribuïble al canvi climàtic sinó a un vell conegut: l’obra fou adjudicada a la Unió Temporal d’Empreses (UTE), formada per OHL, Acciona i ACS, presidida per Florentino Pérez.

El president madridista, expert a capbussar-se en els terrenys fangosos i sortir-ne impol·lut, va ser el major adjudicatari d’obra pública d’Espanya del 2019 amb un 10% del total i un volum de negoci al voltant dels 720 milions.

D’altra banda, a la zona de l’incendi de Santa Coloma de Queralt de finals de juliol hi ha un projecte de parc eòlic de l’empresa Green Capital Power, l’accionista principal de la qual és José Martín Buezas, gendre de Florentino.

En termes econòmics, la notícia positiva la va protagonitzar el no fitxatge de Mbappé –malgrat el seguiment obscè que la caverna mediàtica en va fer– atès que el Reial Madrid havia obtingut un préstec de 200 milions amb avals ICO del govern, a banda de sol·licitar-li vuit milions més per a Real Madrid TV.

Tot i que, en cas de no renovar pel PSG, el davanter francès quedaria lliure i, per tant, no caldria finançar-ne el fitxatge, tots plegats acabarem contribuint-hi, ja sigui al sou o a les comissions dels representants. Així va succeir amb Cristiano Ronaldo i l’ajut de Bankia o amb el famós pelotazo urbanístic del 2000 en connivència amb l’ajuntament de Madrid que li va permetre confegir la plantilla dels galàctics.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,