La campanya de micromecenatge per a la biblioteca catalana de l’Alguer ha aconseguit reunir 37.258 euros, una xifra que pràcticament triplica l’objectiu marcat originalment per Plataforma per la Llengua.

Més de 920 donants de tots els territoris de parla catalana i també d’altres territoris, com ara Alemanya, els Estats Units, Irlanda, el Regne Unit, Portugal o Bèlgica, han fet possible aquest projecte.

Aquesta quantitat permetrà no solament modernitzar les instal·lacions de la biblioteca i millorar-ne el servei, sinó també editar un parell de publicacions en alguerès per a infants i adults, promoure activitats de sensibilització i promoció de la llengua i dinamitzar activitats de cultura popular en català.

L’inici de les obres, que serviran per eliminar les barreres arquitectòniques del local, millorar-ne la il·luminació, la climatització i redistribuir l’espai per incorporar-hi nous ordinadors, estan previstes per a aquest novembre i obren una nova etapa per a la biblioteca.

A la biblioteca es col·locarà una placa amb el nom i la localitat d’aquells donants que així ho han indicat, que permetrà crear un mural simbòlic que il·lustrarà el treball en xarxa per defensar el català arreu del domini lingüístic. L’objectiu final de reimpulsar la biblioteca és potenciar l’oferta cultural en alguerès i les activitats dinamitzades en la nostra llengua. Ja estan previstes les primeres activitats i us n’informarem en properes comunicacions.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,