Plataforma per la Llengua ha iniciat una campanya de micromecenatge per recuperar la biblioteca catalana de l’Alguer, fundada el 1988 i que d’ençà 2014 ha reduït la seva activitat per manca de finançament.

L’objectiu és aconseguir 15.000 euros per tal que l’espai torni a ser un punt de trobada per a la llengua i la cultura catalana a l’Alguer, atès que actualment les instal·lacions no reuneixen les condicions adients per desenvolupar la seva activitat.

La idea és modernitzar l’estructura de la biblioteca, millorar-ne el servei i crear xarxes socials per difondre’n l’activitat. L’objectiu és que la biblioteca pugui tornar a convertir-se en el punt de reunió, de coneixença i d’estudi que sempre ha estat per als algueresos. Amb les aportacions també es reprendran iniciatives culturals i activitats de sensibilització com ara presentacions de llibres, grups de lectura, debats, cursos, tallers, etc., per promoure la llengua catalana.

Les persones que contribueixin a finançar el projecte podran tenir dins de la biblioteca una placa amb el seu nom i cognoms i el nom de la seva localitat. Entre totes les plaques es configurarà un mural simbòlic que servirà per il·lustrar la col·laboració i el treball en xarxa de tots els territoris de parla catalana en la defensa de la llengua arreu del domini lingüístic.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,