Salvador Illa va presentar diumenge el seu Govern Alternatiu per a fiscalitzar el de Pere Aragonès i fer proposicions. És inspirat en aquell que va fer Pasqual Maragall al 2000 o en els gabinets a l’ombra britànics.

Tenint en compte que en castellà ser a la presó se’n diu “estar a la sombra”, es podria dir “Catalunya ja n’hi té un, de Govern a l’ombra”, i que qui els hi manté són els mateixos que ahir presentaven Govern Alternatiu.

El Govern Alternatiu disposarà de 15 Conselleries i 2 comissionats i es reunirà cada 15 dies.

Entre els eixos destacats d’actuació hi ha la proposició d’ampliació del Prat, la gestió dels fons europeus, l’elaboració d’una nova llei electoral o treballar pel pluralisme.

Segons el web de la Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals, també proposen un pacte per la pandèmia. Imaginem que volen dir un pacte contra la pandèmia o per a administrar la recuperació post-pandèmia, i no que ens trobem en un lapsus freudià de dimensions èpiques.

La presentació dels 15 Consellers es va fer al Palau Requesens a escassos metres de la Generalitat i amb un logotip que s’hi ressembla prou.

 

Hi destaca Ramon Espadaler -ex-secretari general d’Unió i de Convergència i Unió, i ex-conseller d’Interior i també de Medi Ambient- al Departament d’Interior i Convivència.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,