Ho han tornat a fer. Els mateixos partits o els seus hereus (ERC, JuntsxCat i CUP) que van fer dues falses declaracions d’independència l’octubre del 2017 han tornat a no declarar la independència aquest dimarts, com ja van fer divendres.

Com ja vam explicar a l’editorial de febrer “Polítics, ara us vigilem”, no en deixarem passar ni una. Aquesta decisió de mantenir-nos sota el jou espanyol té, a més d’efectes sobre la nostra llibertat, efectes econòmics que els catalans paguem cinc vegades. El més obvi és l’espoliació fiscal d’entre 16.000 i 20.000 milions d’euros que el Parlament ha decidit perllongar ahir no fent la DUI.

Però no s’acaba aquí. Per poder impedir ahir la independència, la ciutadania ha hagut de pagar el cost de fer eleccions. I el megasou dels polítics que cobren per no fer la feina, en aquest cas la independència. Per si fos poc paguem TV3 per desinformar-nos parlant si Borràs ha renyat Vox o si les CUP s’han enfadat amb Junts.

Però no s’acaba aquí, perquè també ens costen diners els mitjans de comunicació privats, que estan subvencionats i que ens oculten que ahir va ser una traïció i que ens distrauran amb temes irrellevants en aquest moment històric.

Ahir ni tan sols van investir president autonòmic de la Catalunya ocupada en la figura d’Aragonès. Ara s’obre un període de 2 mesos en el qual ells, polítics i mitjans, seguiran cobrant per enganyar el poble. I el poble seguirà pagant per ser enganyat. Fins quan ho permetrem?

 

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , ,