Avui es faran públics els resultats de les Assemblees Obertes Parlamentàries de les 11 organitzacions que configuren la candidatura, que es van fer ahir sobre el preacord ERC-CUP publicat dimarts. Algunes fonts apunten que el No podria guanyar per un marge estret, cosa que implicaria que les CUP no donessin suport a la investidura d’Aragonès a partir de divendres.

És impossible fer les coses tan malament per mera incompetència de les CUP i ERC. Anunciar un preacord que dificulta el Sí imprescindible de Junts, quan no es disposa del Sí definitiu de les CUP, passa de taca d’oli. Fins i tot en aquest lamentable procés cap al no res que vivim d’ençà que els partits van neutralitzar l’impuls popular de les consultes iniciades a Arenys. A més a més que l’aparent perjudicada seria la pròpia ERC.

Aquest “dia de la marmota” o suplici de Sissi que és el procés recorda el que va passar el desembre del 2015 quan les CUP, en una assemblea que diversos assistents han qualificat de tupinada, van empatar, desafiant les matemàtiques, a 1515. Cosa que va barrar el pas a Mas i va acabar fent president Puigdemont. Cosa encara més grotesca perquè les mateixes CUP tenien demandat Puigdemont per la seva gestió com a batlle de Girona.

Les xarxes han fet broma amb la possibilitat que es pugui repetir un empat a 1515 que ho engegui tot en orris. Quan el desconcert i el cinisme de la majoria independentista es converteixi en consciència d’haver estat traïts per tots, ens unirem i farem la independència.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,